dimarts, 28 d’octubre del 2014

5 Rutines simples d’alimentació saludable

S’acaba octubre i amb això, el mes dedicat a establir rutines i a la reorganització. Un dels temes més importants i que segur que us ve al cap quan parlem de rutines és l’alimentació, per això no em volia deixar d’escriure sobre aquest tema, i per tal de fer-ho de la millor manera he comptat amb la col·laboració de la Dietista-Nutricionista Rosa Baró, que ens aporta consells a nivell professional que hem de seguir si volem tenir una rutina alimentaria saludable. 
La Rosa exerceix dins el seu camp des del 2002, actualment amb consulta pròpia al Centre Dau, al Raval Santa Anna, 43-45, 2-2. A més d’oferir els seus serveis com a Dietista-Nutricionista, són nombrosos els cursos i conferencies que ha impartit i les col·laboracions amb diversos mitjans de comunicació. A més, té amb el seu propi blog, Rosa Baro Diet, on periòdicament publica consells, informació dels aliments, esdeveniments i demés informació relacionada amb la nutrició, el benestar i la salut.
I després d’aquesta breu presentació us deixo amb les seves recomanacions:

Reorganitzar! Rutines simples d’alimentació saludable:

Iniciar o tornar als bons hàbits alimentaris que s'han perdut no ha de ser difícil, ha de ser realista. Ens ajudarà a aconseguir un estat òptim de salut, millorar-lo o recuperar-lo i sens dubte, evitarem l’augment de pes o aconseguirem perdre aquests quilos de més que s'hagin pogut haver guanyat.

1. Planifica l’alimentació en 3+2. Organitza el teu dia a dia en 3 àpats principals (esmorzar, dinar i sopar) i 2 àpats lleugers (mig matí i berenar), i sobretot controlar el picar. L’ordre és la clau de l’èxit!


2. Garantir un matí saludable per a tota la família. L'esmorzar juntament amb el mig matí han de contenir un lacti (llet, iogurt o formatge, preferiblement baix en greix); un aliment ric en hidrats de carboni complexes, preferentment integral (pa, torrades o cereals baixos en sucres) i una fruita. Comença el dia amb les piles carregades!



3. Incloure hortalisses o verdures en el dinar i el sopar. Una dieta rica en hortalisses i verdures no ha de ser avorrida, només cal assegurar-nos la varietat en el tipus d’aliments, en les coccions i en les preparacions. Podem incloure-les en el primer plat i també en el segon, o com a guarnicions. Dóna color als teus plats!



4. Prendre 2 o 3 racions de fruita diària. La ingesta de fruita és imprescindible perquè la dieta sigui equilibrada i saludable. Les fruites són riques en fibra, vitamines i minerals. Si ets de les persones a qui li costa assegurar el consum de fruita diari, podem potenciar el seu consum en els àpats d’entre hores, a les postres o introduir-les als plats del dinar o del sopar. I si ets de les persones que realitzen un gran consum procura no consumir les 3 racions o més de fruita diària en un mateix àpat, com per exemple per sopar. Millor divideix i venceràs!



5. Evitar els greixos saturat i trans o hidrogenats. Són els greixos que trobem als precuinats, embotits grassos, mantega, margarines, olis de coco o de palma, nata, crema de llet, formatges grassos, pastisseria i brioixeria... Canviem-los per greixos saludables com els de l’oli d’oliva i la fruita seca. Escollim l’or líquid!



A més de la dieta no oblidem l'activitat física, cal trobar temps per practicar algun tipus d’esport, exercici o moviment, un mínim de 2 a 3 dies a la setmana, busca l'exercici que s’adapti a les teves condicions personals i horari (caminar, córrer, nedar, ballar,...). L’exercici és la cita que mai pots deixar córrer.



Si ja has intentat millorar el teu estil de vida i alimentació pel teu compte i no te’n has sortit pots acudir a un professional sanitari expert en alimentació com som els dietistes-nutricionistes.

Rosa Baró Vila

Dietista-Nutricionista

_____________________________________________

Pots seguir L'Aparador de Reus a

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada