dilluns, 10 de novembre del 2014

Nous descobriments per la Ganxet Pintxo


Bé, ja tenim aquí una nova edició de la Ganxet Pintxo, el que potser podríem dir que és l’esdeveniment gastronòmic amb més rellevància de Reus, almenys, des del punt de vista social. I un any més, coincideixo amb el que ja vaig apuntar en algun altre post, que aquest esdeveniment és una bona oportunitat per conèixer nous establiments o anar en aquells locals que fa temps que no vas.
Així doncs, i coincidint amb la nostra primera ruta de la Ganxet Pintxo d’aquesta edició, avui us presento resumidament nous restaurants que s’han unitat fa poc al panorama gastronòmic de la ciutat, i el seu pintxo!
Començo per ordre d’antiguitat, i per un establiment al qual li tinc una especial estima: El Tastets de Reus. I si, ja se que aquest local no és nou, que fa temps que està situat a la plaça de les Basses, 2, però es que el dia 3 de novembre i coincidint amb la Gantxet Pintxo va estrenar una nova cara. El mateix tracte, la mateixa carta, el mateix tipus de menjar, però en un ambient i un local renovat, més amigable, més jove i més fresc. Al Tastets podem degustar tapes i plats casolans elaborats amb productes de la terra i per la Gantxet Pintxo, el pintxo que ens han preparat és el “Ho té tot”, un medalló de Black Angus amb reducció de vermut Miró, foie, bolets i parmesà sobre una llesca de pa. Un pintxo sense floritures però molt bo.


Continuant amb la meva presentació de nous restaurants, el segon en ordre d’obertura seria La Comarca, potser l’únic restaurant denominat ecològic de Reus, al C. Carnisseries Velles, 4, que va obrir a principis d’aquest any, en un local d’aire jove i molt funcional. Allí podem degustar plats de qualitat, elaborats amb productes de proximitat i ecològics, i ara per la Ganxet Pintxo, ens han preparat un “Cistell de botifarra negra i pera ecològica fornejat amb parmesà". Un pintxo bo, bo... i a més, La Comarca realitzarà un sorteig d’un sopar degustació entre  tots aquells que hàgim degustat el seu pintxo. Així que val la pena incloure’l a les nostres rutes.  



A principis d’octubre obre les seves portes Llonganíssim, un local especialitzat en entrepans gourmet situat a la Plaça del Castell, 6. Allí ens han preparat el “Llongoníssim” compost per una llonganissa natural de foie i ceba caramel·litzada, cuita amb carbó d’alzina i servida amb pa natural fet al forn de pedra. Un dels pintxos més complerts i bons de la ruta, i alhora, una mostra del que podem degustar en aquest nou establiment: entrepans de llonganissa de diferents sabors, a més de patatíssim, patates al caliu de diferents modalitats. Plats per a menjar al local o per emportar elaborats amb productes de proximitat.

Font: Instagram Llonganíssim

I el darrer en aparèixer, concretament el passat dissabte 1 de novembre, és La Tarongina, situat al C. Hospital, 9. Un local ampli, diàfan i d’ambient jove, on sembla que el principal protagonista sigui el menjar, cosa importantíssima! Allí trobem una de les millors tapes de la nostra ruta “Mandonguilles d’Ibèric i Voll-Damm amb formatge de Colldejou i avellanes de Reus”. Un contrast de gustos exquisit, molt recomanable.  A més, aquest establiment també ofereix un menú especial durant l’esdeveniment, una bona manera de conèixer més sobre les propostes d’aquest nou restaurant.  



Aquesta és una petita mostra del que podem trobar a Reus durant els dies de la Ganxet Pintxo, però encara ens queda molt per recórrer i degustar! Així que no hem de perdre de vista la Guia de la Ganxet Pintxo amb les propostes dels 56 establiments participants.


Ja heu anat de Ganxet Pintxo? Alguna recomanació? 

_____________________________________________
Pots seguir L'Aparador de Reus a

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada