Bé, ja tenim aquí
una nova edició de la Ganxet Pintxo, el que potser podríem dir que és
l’esdeveniment gastronòmic amb més rellevància de Reus, almenys, des del punt
de vista social. I un any més, coincideixo amb el que ja vaig apuntar en algun
altre post, que aquest esdeveniment és una bona oportunitat per conèixer nous
establiments o anar en aquells locals que fa temps que no vas.
Així doncs, i coincidint
amb la nostra primera ruta de la Ganxet Pintxo d’aquesta edició, avui us
presento resumidament nous restaurants que s’han unitat fa poc al panorama
gastronòmic de la ciutat, i el seu pintxo!
Començo per ordre
d’antiguitat, i per un establiment al qual li tinc una especial estima: El
Tastets de Reus. I si, ja se que aquest local no és nou, que fa temps que està
situat a la plaça de les Basses, 2, però es que el dia 3 de novembre i coincidint
amb la Gantxet Pintxo va estrenar una nova cara. El mateix tracte, la mateixa
carta, el mateix tipus de menjar, però en un ambient i un local renovat, més
amigable, més jove i més fresc. Al Tastets podem degustar tapes i plats
casolans elaborats amb productes de la terra i per la Gantxet Pintxo, el pintxo
que ens han preparat és el “Ho té tot”, un medalló de Black Angus amb reducció
de vermut Miró, foie, bolets i parmesà sobre una llesca de pa. Un pintxo sense floritures
però molt bo.
Continuant amb la
meva presentació de nous restaurants, el segon en ordre d’obertura seria La
Comarca, potser l’únic restaurant denominat ecològic de Reus, al C.
Carnisseries Velles, 4, que va obrir a principis d’aquest any, en un local
d’aire jove i molt funcional. Allí podem degustar plats de qualitat, elaborats
amb productes de proximitat i ecològics, i ara per la Ganxet Pintxo, ens han
preparat un “Cistell de botifarra negra i pera ecològica fornejat amb parmesà". Un
pintxo bo, bo... i a més, La Comarca realitzarà un sorteig d’un sopar
degustació entre tots aquells que hàgim
degustat el seu pintxo. Així que val la pena incloure’l a les nostres rutes.
A principis d’octubre
obre les seves portes Llonganíssim, un local especialitzat en entrepans gourmet
situat a la Plaça del Castell, 6. Allí ens han preparat el “Llongoníssim”
compost per una llonganissa natural de foie i ceba caramel·litzada, cuita amb
carbó d’alzina i servida amb pa natural fet al forn de pedra. Un dels pintxos més
complerts i bons de la ruta, i alhora, una mostra del que podem degustar en
aquest nou establiment: entrepans de llonganissa de diferents sabors, a més de
patatíssim, patates al caliu de diferents modalitats. Plats per a menjar al
local o per emportar elaborats amb productes de proximitat.
Font: Instagram Llonganíssim |
I el darrer en aparèixer,
concretament el passat dissabte 1 de novembre, és La Tarongina, situat al C.
Hospital, 9. Un local ampli, diàfan i d’ambient jove, on sembla que el
principal protagonista sigui el menjar, cosa importantíssima! Allí trobem una
de les millors tapes de la nostra ruta “Mandonguilles d’Ibèric i Voll-Damm amb
formatge de Colldejou i avellanes de Reus”. Un contrast de gustos exquisit,
molt recomanable. A més, aquest
establiment també ofereix un menú especial durant l’esdeveniment, una bona
manera de conèixer més sobre les propostes d’aquest nou restaurant.
Aquesta és una
petita mostra del que podem trobar a Reus durant els dies de la Ganxet Pintxo,
però encara ens queda molt per recórrer i degustar! Així que no hem de perdre
de vista la Guia
de la Ganxet Pintxo amb les propostes dels 56 establiments participants.
Ja heu anat de
Ganxet Pintxo? Alguna recomanació?
_____________________________________________
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada