divendres, 14 de novembre del 2014

Records de la Festa del Vi de Gandesa

Ja estem a les portes del Cap de setmana, el moment que aprofitem per anar de compres, sortir amb els amics, fer alguna escapadeta i anar a fer algun àpat amb amics o família, així doncs, al post d’avui, trobareu alguna recomanació particular i modesta, portada de la Festa del Vi de Gandesa, que us pot anar molt bé si sou els encarregats de portar el vi en un d’aquests sopars o dinars, o bé, per si us voleu donar el gust de gaudir d’un bon vi DO Terra Alta.


El cap de setmana passat va tenir lloc la 27a. Festa del Vi de Gandesa, un esdeveniment que ens permet tastar i gaudir dels vins de Gandesa i de la Terra Alta, uns vins que han assolit un reconeixement tan a nivell nacional com internacional, essent a dia d’avui una de les D.O. més importants de Catalunya i del món. Al mateix temps, la Festa del Vi de Gandesa  és un reconeixement a tot l’esforç i el treball que hi ha darrera de cada ampolla, de cada copa i de cada tast.
Nosaltres no ens podem considerar especialistes en vi, però el que si que som és especialistes en beure vi, i com a tals, no ens vam voler perdre un esdeveniment com aquest.
Evidentment, ens vam emportar records d’aquesta Festa del Vi cap a casa, uns records aromàtics, gustosos i plaents: vins. Tot i que la gran majoria de vins que vam tastar eren boníssims, aquesta va ser la nostra selecció de 2 blancs i 2 negres:


Els primers: L’Avi Arrufi Blanc i Sa Natura (negre) del Celler Piñol de Batea. Vam tenir l’oportunitat de tastar varis dels seus vins i la veritat és que, dins d’una senzillesa molt noble, eren tots boníssims, i nosaltres ens vam decantar per aquestes dues opcions:



L’Avi Arrufi Blanc està elaborat amb Ganatxa Blanca 100%, la varietat per excel·lència de la Terra Alta. (90 Punts PARKER), amb una criança de 8 mesos en barrica. Un vi que ha estat guardonat com el millor vi blanc en el Concurs de Vins DO Terra Alta, la tercera ocasió en 4 anys. Jo que sóc bastant de blancs, la veritat és que el trobo deliciós, amb un toc dolç pel seu aroma i gust a fruita madura que fa que sigui un vi força llépol, alhora que en boca és saborós i untuós.
Per altra banda Sa Natura, és un vi ecològic, 50% Carinyena, 20% Merlot, 20% Sirà i 10% Petit Verdot (90 Punts PARKER) És un vi que no destaca precisament pel seu aroma, però que en boca és suau , gustos i entra d’allò més bé. Malauradament, a dia d’avui, el Celler Piñol no distribueix en cap comerç de Reus, tot i així es pot comprar directament al celler i te’l porten a casa, i sinó a Salou, a Le Sommelier (C. Major, 55)

El següent és un negre: Lafou, El Sender, de Lafou Celler. Un vi elaborat amb Garnatxa, Sirà i Morenillo, molt aromàtic i perfumat, intens però al mateix temps fresc. El podem adquirir al Celler Vicava (C/Ample, 15 bis) i al Colmado Giner (C/Salvador Espriu, 14)



I per últim, l’altre vi blanc seleccionat va ser Ilercavònia d’Altavins Viticultors. Un vi 100% Garnatxa Blanca provinent de vinyes de més de 40 anys. (86 Punts PARKER) Un vi amb un aroma a fruites com de pinya o albercoc, i de gust intens i persistent. Sense dubte, un dels millors vins blancs de la Fira, amb una molt bona relació qualitat-preu, que podem adquirir a El Magatzem (C/Recasens i Mercader, 43, davant del Camp de Futbol del Reus Deportiu). Si us agrada el vi blanc, segur que us encantarà!




L’experiència per la Festa del Vi de Gandesa va ser genial, i a més ens vam trobar a un dels personatges més elegants i més de moda del nostre país, que últimament no se’n perd ni una, La Grossa! I com a record, també ens vam emportar un dels numerets pel sorteig de Cap d’Any, així que si toca, serà un molt, molt bon record de la Festa del Vi de Gandesa. 




_____________________________________________
Pots seguir L'Aparador de Reus a

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada