Ja estem a les
portes del Cap de setmana, el moment que aprofitem per anar de compres, sortir
amb els amics, fer alguna escapadeta i anar a fer algun àpat amb amics o
família, així doncs, al post d’avui, trobareu alguna recomanació particular i
modesta, portada de la Festa del Vi de Gandesa, que us pot anar molt bé si sou
els encarregats de portar el vi en un d’aquests sopars o dinars, o bé, per si us
voleu donar el gust de gaudir d’un bon vi DO Terra Alta.
El cap de setmana
passat va tenir lloc la 27a. Festa del Vi de Gandesa, un esdeveniment que ens
permet tastar i gaudir dels vins de Gandesa i de la Terra Alta, uns vins que
han assolit un reconeixement tan a nivell nacional com internacional, essent a
dia d’avui una de les D.O. més importants de Catalunya i del món. Al mateix
temps, la Festa del Vi de Gandesa és un
reconeixement a tot l’esforç i el treball que hi ha darrera de cada ampolla, de
cada copa i de cada tast.
Nosaltres no ens
podem considerar especialistes en vi, però el que si que som és especialistes
en beure vi, i com a tals, no ens vam voler perdre un esdeveniment com aquest.
Evidentment, ens
vam emportar records d’aquesta Festa del Vi cap a casa, uns records aromàtics,
gustosos i plaents: vins. Tot i que la gran majoria de vins que vam tastar eren
boníssims, aquesta va ser la nostra selecció de 2 blancs i 2 negres:
Els primers:
L’Avi Arrufi Blanc i Sa Natura (negre) del Celler
Piñol de Batea. Vam tenir l’oportunitat de tastar varis dels seus vins i la
veritat és que, dins d’una senzillesa molt noble, eren tots boníssims, i
nosaltres ens vam decantar per aquestes dues opcions:
L’Avi Arrufi
Blanc està elaborat amb Ganatxa Blanca 100%, la varietat per excel·lència de la
Terra Alta. (90 Punts PARKER), amb una criança de 8 mesos en barrica. Un vi que
ha estat guardonat com el millor vi blanc en el Concurs de Vins DO Terra Alta,
la tercera ocasió en 4 anys. Jo que sóc bastant de blancs, la veritat és que el
trobo deliciós, amb un toc dolç pel seu aroma i gust a fruita madura que fa que
sigui un vi força llépol, alhora que en boca és saborós i untuós.
Per altra banda Sa
Natura, és un vi ecològic, 50% Carinyena, 20% Merlot, 20% Sirà i 10% Petit
Verdot (90 Punts PARKER) És un vi que no destaca precisament pel seu aroma,
però que en boca és suau , gustos i entra d’allò més bé. Malauradament, a dia
d’avui, el Celler Piñol no distribueix en cap comerç de Reus, tot i així es pot
comprar directament al celler i te’l porten a casa, i sinó a Salou, a Le
Sommelier (C. Major, 55)
El següent és un
negre: Lafou, El Sender, de Lafou Celler. Un
vi elaborat amb Garnatxa, Sirà i Morenillo, molt aromàtic i perfumat, intens
però al mateix temps fresc. El podem adquirir al Celler Vicava (C/Ample, 15 bis) i al Colmado Giner (C/Salvador Espriu,
14)
I per últim, l’altre
vi blanc seleccionat va ser Ilercavònia d’Altavins
Viticultors. Un vi 100% Garnatxa Blanca provinent de vinyes de més de 40
anys. (86 Punts PARKER) Un vi amb un aroma a fruites com de pinya o albercoc, i
de gust intens i persistent. Sense dubte, un dels millors vins blancs de la
Fira, amb una molt bona relació qualitat-preu, que podem adquirir a El Magatzem (C/Recasens i Mercader, 43, davant del Camp de Futbol del Reus Deportiu). Si us agrada el vi blanc, segur
que us encantarà!
L’experiència per
la Festa del Vi de Gandesa va ser genial, i a més ens vam trobar a un dels
personatges més elegants i més de moda del nostre país, que últimament no se’n
perd ni una, La Grossa! I com a record, també ens vam emportar un dels numerets
pel sorteig de Cap d’Any, així que si toca, serà un molt, molt bon record de la
Festa del Vi de Gandesa.
_____________________________________________
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada