dimarts, 10 de desembre del 2013

Una nadala excèntrica

Segurament per als que no en sou entesos, si us parlo de la Euphorbia Pulcherrima d'entrada no sabreu a que m'estic referint però potser algú, si dic poinsetia ja em seguireu la pista, però si encara afino més i us dic Flor de Nadal, Flor de Pasqua o Nadala, llavors si que tots sabreu de que estic parlant. Doncs bé, aquesta planta típica de Nadal, denominada de tantes maneres diferents, ja es a casa nostra. 
Aquest cap de setmana llarg en el que segurament molts son els que han aprofitat per realitzar les compres nadalenques, jo només me apoderat de la "Nadala", així em van dir les botàniques més excèntriques de Reus: La Núria i la Montse del Centre Botànic Bé, si us dic que només m'he endut la meva poinsetia, seria dir massa poc. Al Centre Botànic sempre hi passo una molt bona estona i a més en surto amb un munt d'informació que m'agrada compartir al bloc. 



Com segur sabeu l'associació de comerços Excèntrics de la qual el Centre Botànic en forma part, cada any per la campanya de Nadal realitzen diverses activitats, i aquest any no podia ser diferent. Mireu que ens han preparat: 
  • El tió més excèntric de la ciutat ja ha arribat als carrers dels Excèntrics i durant tot el mes de desembre va itinerant pels diferents establiments de l’associació deixant-hi les seves caguerades. Tot es qüestió de buscar-lo i fer-lo cagar. Per cert, demà 11 de desembre, durant tot el dia el tió cagarà justament a la Floristeria Centre Botànic, una bona oportunitat per a més de fer el cagar el tió, aprofitar per veure el pessebre que han realitzat. Super xulo i molt treballat!  







  • Com a acte solidari, aquest any els Excèntrics han realitzat uns calendaris que podem adquirir per un euro a tots els establiments associats. El calendari dels Excèntrics, d’allà on mira el caball del General Prim. Tots els beneficis obtinguts fins al 5 de gener es destinaran a la Fundació Mossèn Federic Bara, concretament al menjador social que la fundació disposa a la Plaça del Teatre, on promouen i realitzen activitats relacionades amb la protecció dels infants i adolescents provinents de famílies amb dificultats econòmiques i amb risc d’exclusió social, i a més, s’encarreguen de donar-los berenar de dilluns a divendres, i proposar diverses activitats educatives.



  • I aquest dissabte, 14 de desembre, a les 10 del matí els Excèntrics col·laboren en una xocolatada a la Plaça Izaguirre. I per la tarda, de les 4 a les 9, realitzen la I Mostra de botigues dels Excèntrics al C/Sant Llorenç, amb una especial decoració, mostra de productes i serveis, i l'actuació de la Banda Simfònica de Reus i els bastoners de l'Orfeó Reusenc.
Que us sembla el que ens han preparat els EsCèntrics?

_____________________________________________

Pots seguir L'Aparador de Reus a

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada