diumenge, 10 de juny del 2012

Vivint el vi a Reus


Un altra vegada ens trobem vivint la “Reus viu el vi” La fira de les DO de la Demarcació de la Cambra de Reus que aquest cap de setmana té lloc a la Plaça Llibertat.

Vam decidir inaugurar la nostra pròpia vivència el divendres al vespre, un parell o tres de tastets, saluda a un, saluda a un altre, una mica de pluja i cap a sopar. No va faltar la nostra visita obligada al Josep Borràs del Celler Mas de les Vinyes (DO Montsant), un celler, com molts altres, que ja és una institució en aquesta fira i els seus vins, Racó d’Atans i Mas de les Vinyes, habituals als nostres àpats.


Ahir Reus bullia per tots els racons,  no només teníem la “Reus viu el vi” sinó que un gran plegat d’activitats tenien lloc a la ciutat: el 43è Concurs Internacional de Paletes, els nostres gegants fent ballaruques a la Plaça Mercadal, l’acte d’inauguració del remodelat local dels Xiquets de Reus, el Showroom Primavera al Centre d’Amics de Reus, una fira de productes gastronòmics al Pallol, les Festes Majors del barri del Carrilet amb l’actuació de l’orquestra de les Terres de l’Ebre “Junior’s” i segur que encara em deixo alguna cosa! Però tornant al vi, ahir la cosa va ser més intensa, més gent, més coneguts a saludar i sobretot, més tasts: Octubre de Cingles Blaus, L’Inconscinet del Celler Les Cousins, Orto negre de Celler Orto vins, els ecològics de Mas Sinén coster i Mas Sinén negre del Celler Burgos Porta, entre altres.



L'obra d'art de les Ganxetes del Portia per la Reus Viu el Vi 
Mas Sinén Blanc 2010 del Celler Burgos Porta.
Vi ecològic 100% garnatxa blanca 
Tot i que la festa avui continua, per la meva part, crec que ahir vaig dir adéu a aquesta darrera edició d’aquesta fira, i aquest any ho varem fer d’una forma divertida i exquisida: allargant aquesta vivència a casa nostra. Que millor que fer una selecció d’alguns vins per fer-ne el tast més pausadament i amb un bon sopar amb els amics? Sense voler-ho, els protagonistes de la tria van ser els vins blancs, caldos que encara no havíem provat i que varem descobrir a la "Reus viu el vi". També cal dir que sense pretendre-ho, la majoria dels nostres escollits van ser alguns dels representats per Vinum Selecció , empresa de Reus dedicada a la distribució de vins i productes gastronòmics.
Aquí teniu la nostra selecció particular per amanir un sopar de pa amb tomaca amb embotit, formatge i patés del Colmado Baró. Un sopar vivint el vi! 


Les Comes d'Orto (2010) - Bodegues Orto Vins. Vi negre. DO Montsant. Varietat: Garnatxa negre, Samsó i Ull de llebre. 
Seré blanc (2010) - Bodegues Vendrell Rived. Vi blanc. DO Montsant. Varietat: Macabeu, Garnatxa blanca. 
Jaspi Blanc (2011) - Bodegues Coca i Fitó. Vi blanc jove. DO Terra Alta. Varietat: Macabeu, Garnatxa blanca. 
Adernats Seducció (2011) - Vinícola de Nulles. DO Tarragona. Varietat: Moscatell, Xarel·lo, Chardonnay, Macabeu. 
Molt recomanables



2 comentaris:

  1. M'agradat el teu reportatge, crec que cada día et superes.felictitats.

    ResponElimina
  2. Sempre és un plaer sentir que els nostres queviures serveixen d'acompanyament a un agradable tast de la gran varietat de bons vins de la nostra terra!
    I, estic totalment d'acord amb el comentari anterior, continua així!

    ResponElimina