He de dir que coincideixo plenament amb el que diu la
Dolça al seu bloc No tot son postres... a la cuina al seu post del dilluns “Anar a Tarragona a la part alta és un autèntic plaer, carrers
estrets, porxos, la catedral.... no puc negar que és una ciutat bonica.... i
penseu que si jo us dic això té molt de mèrit, recordeu que una servidora és de
Reus…” Ella, igual que jo i segurament al igual que molts reusencs, va
sovint a dinar, a treballar, a estudiar o a sopar a la nostra ciutat veïna, i
segurament, molts de vosaltres, igual que jo, vareu poder gaudir la
setmana passada de la I Jornades gastronòmiques de Tarragona Gastronòmica
Com us deia, aquest dissabte les Jornades del Peix Blau
de Tarragona, van servir d'excusa per una trobada entre cosins. Des de l'1 fins el 17 de juny, una trentena de restaurants locals oferien menús degustació de 20 i 30 €, amb una àmplia proposta gastronòmica que portava com a ingredient principal aquest tipus de productes tan lligats a la ciutat. El lloc
escollit per aquesta trobada va ser un des meus restaurants preferits de
Tarragona El Racó de l’Abat, situat
a La Part Alta just abans d’arribar a la Catedral, al Carrer de l’Abat, 2. Un
indret acollidor i peculiar, on sempre que hi vaig és un èxit garantit. L’única
pega és el preu del pàrquing de la Plaça de la Font....quina clatellada!!!!
El propietari d’aquest local, Julio, servicial, atent i
rialler, junt amb Eugenia als fogons, ofereixen una proposta excel·lent de
plats mediterranis. Un cop entaulats Julio, t’ofereix un aperitiu: un vermut,
una cerveseta o una copa de vinet, el que vulguis i seguidament passa a recitar
tots els plats que té per oferir-te aquella nit, puntualitzant en l’origen dels
ingredients, o en la forma en que han estat cuinats. Mentre vas obrint boca amb
l’aperitiu, Julio et va mostrant els seus suggeriments de camí a una altra taula. Aquest dissabte va ser més fàcil, com havíem decidit fer el menú
degustació de la cuina del peix blau, la seva proposta era:
Vermut de l’abat
Carpaccio de tonyina amb
confitura de bonítol de pebrots escalivats
Amanida de l’Abat amb
ventresca de bonítol i seitons en vinagre
Perillada de peix blau:
Filet de tonyina a la planxa, filet d’emperador a la planxa, sardines de
Tarragona planxa a gogo
Postres: Mel i mató amb
fruits secs o assortit de sorbets cítrics o Bogeria de xocolata
Tot amanit amb Estrella
Damm Inèdit (la beguda oficial de les jornades)
I la possibilitat remota
de repetir (impensable si no volíem baixar rodolant cap a Reus)
Un bon àpat amb bona companyia! Està clar que el secret
d’un local és la fantàstica combinació entre el bon tracte, ple de petits
detalls, i una immillorable selecció de plats. A El Racó de l’Abat això sempre
està garantit!!! Us el recomano!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada