dimarts, 9 de maig del 2017

Sopar Maridatge a La Giberga


Una nova oferta d'oci que sembla haver-se instaurat a la ciutat és la dels "Sopars Maridatges". La unió del plaer gastronòmic i els bons vins de la nostra zona. En aquest aspecte, un dels restaurants pioners en oferir aquest tipus de propostes a Reus és el Restaurant La Giberga, a la qual s'han unit el Restaurant Joan Urgelles i 7deTu. 


La Giberga va començar a oferir aquest tipus de sopars fa ja més de 2 anys, en els que per un preu més que raonable, pots degustar un exel·lentíssim sopar, pensat i elaborat expressament per aconseguir la unió perfecte, un bon maridatge, amb un tipus de vins concrets, d'un celler de la zona. A més, el sopar es conduit per un respresentant de la bodega o celler/s, l'encarregat de presentar-nos cada un dels elixirs que seguidament es passen a degustar. 
Han estat varis els vins que han passat pels sopars maridatges de La Giberga: els de Clos Dominic, de Clos 93, del Celler Pascona, els del Celler de Capçanes i els últims els de Saó del Coster. I jo he tingut el plaer d'assistir a quasi tots, assegurant-vos que en tots els casos ha estat un autètic plaer.  


Maridatge amb el Celler de Capçanes
La Mai té especial cura en elaborar els plats a raó dels vins que l'acompanyaran, creant una sinèrgia perfecte entre plat i vi: Impossible oblidar el carpaccio de gamba amb vinagreta de piparra conjugat amb el vi Mas Picosa Blanc de Negres 2014 del Celler de Capçanes...extraordinari!




En l'últim sopar que vaig assistir, ja fa bastant de temps, vam gaudir d'un magnific sopar conduit per Jordi Gimenez del Celler de Saó del Coster, de Gratallops




Per acompanyar l'aperitiu, vam començar amb un PIM-PAM-POOM, un vi negre jove diferent, amb molta potència de fruita que a diferencia de la majoria de vins negres, es serveix fred. 


Aperitiu: Crema de Ceps i parmesà, seitó marinat amb oli de mandarines i pastís de tonyina i musselina de llima
La resta de plats van estar marinats amb els altres vins d'aquesta bodega, acompanyats, a l'hora, de les explicacions de Jordi Gimenez: El vi blanc DO Rías Baixas, el "X de Saó" 2013, un 100% albarinyo per l'entrant, seguit pel "S" (DO Priorat) el vi insignia de Saó del Coster, i un dels vins dels qual aquest celler n'està més orgullós per al pei, i per la carn un dels "tops" del celler, Terram DOQ Priorat, un vi negre amb criança de 24 mesos en barriques franceses que expressa molt la força del terroir a través de varietats autòctones de vinya vella, del qual se n'elaboren 4800 ampolles. I per acabar, la Mai ens va sorpendre amb una exquisida"Leche frita" amb crema de taronja i gelat de canyella acompanyada d'una mistel·la del celler familiar de la cuinera, un plat que transmetia certa nosaltgia i un fort lligam sentimental. Una clausura excel·lent per un maridatge de 10! 




Us he de dir que en aquestes experiències és dificil diferenciar qui és el veritable protagonista, si el vi o el plat, i suposo que això és el que fa tan especial i diferent una experiència com aquesta. 

M'he esperat a escriure aquest post per fer-lo coincidir amb una nova proposta de La Giberga, i aquesta ja ha arribat! Demà dimecres 10 de maig podeu gaudir de nou del, segur que increïble, Sopar Maridatge amb els Cellers de Porrera: Celler Balmaprat, Celler Cal Pla i Celler Trosset de Porrera que inclourà tast d'oli amb pa català, 4 vins amb 4 plats i uns postres acompanyats de vi ranci. I tot per 28€.


Sopar Maridatge del restaurant La Giberga de Reus amb Cellers de Porrera, DO Priorat


Si us agrada difrutar d'un bon àpat i sou amants del bon vi, no us ho podeu perdre! Feu ara ja la vostra reserva! 


i...recorda que estem de SORTEIG!! Participa aquí

Segueix-me a


instagramfacebooktwitterlovin


1 comentari: