dimecres, 21 de gener del 2015

Mudances a Xarol

Com tots ja deveu saber,  la Llei d’Arrendaments Urbans que marcava l’actualització i renegociació dels contractes de renta anteriors a maig de 1985, feia desaparèixer, a partir de l’1 de gener, els contractes de renta antiga. Aquest fet, ha afectat a més de 19.000 comerços en tot l’Estat,  i a Reus, el nombre de comerços que gaudien d’aquest tipus de contracte n’eren molts, i per tant, segur que tots hem vist les conseqüències que han portat a canviar el paisatge comercial del centre de la ciutat. Han estat varies els tancaments, però també els canvis de local que ja s’han produït o que es produiran en breu.  



No entraré a opinar sobre aquest tema, tot i tenir-ne la meva opinió, ja que ja han estat molts els mitjans de comunicació: televisió, premsa, radio, internet, etc, que n’han anat plens aquests últims mesos de 2014. Però tot i això, avui, i aprofitant una de les meves compres de rebaixes, escric sobre un d’aquest comerços afectats per aquest canvi en la legislació: la històrica botiga de moda, Xarol.


Xarol és un dels comerços de Reus amb una trajectòria de més de 30 anys en la venta de roba per a dona, que fins el 31 de desembre tenia dos botigues: una al Carrer Monterols,16 i l’altre al Carrer Llovera, 56. En aquest cas, el local afectat n’era el del Carrer Monterols, comerç el qual, durant l’últim mes i mig de l’any va estar en liquidació, oferint a les seves clientes grans descomptes.
Doncs bé, aquest comerç tot i deixar la seva botiga del Carrer Monterols, seguirà tenint dues botigues, traslladant-se el pròxim mes de març cap al Carrer Major, 6, el local que fins ara ocupa l’Outlet de Rosa Lucas, l'outlet de primeres marques en roba de dona. Al mateix temps, sapigueu que aquest comerç també es trasllada cap al local del Raval de Jesús, 17 on actualment hi ha també una altre botiga de roba de moda per a dona, el Buy Style. Canvis, canvis i més canvis!  

Per la meva part, vaig anar a Xarol Urban, concretament a la botiga del C. Llovera, on tenen roba amb un aire més juvenil, més fresca, més casual que a l’altre botiga que ocupaven al Carrer Monterols, que tenia roba per una dona més madura, peces més formals i per a ocasions especials. Allí trobem una oferta multimarca, de peces modernes, que destaquen pel seu colorit alegre i original, així com talls especials i diferents, i una àmplia selecció de pantalons còmodes i pràctics, dels quals podem destacar els de la marca gironina Jocavi. Però també podem trobar peces de la marca Frequent, la francesa Mado et les Autres, les divertides propostes d'Amarillo Limon, Maloka,  Mee o Rever, entre altres.

I finalment i després d’una llarga estona dins de l’emprovador d’aquest establiment emprovant-me de tot, la meva elecció va ser un vestit-capa en color negre de la línia denim de la prestigiosa marca Victorio & Lucchino, per un molt bon preu. Un vestit ideal per a qualsevol esdeveniment així més d'arreglar, un fons d’armari amb un toc diferent i un caient magnífic! 

Us deixo unes magnífiques fotografies realitzades per la fotógrafa Miriam Salas, on la guapíssima Claudia Salas llueix aquest model, amb complements de la marca Corall.  

Font: Fan Page Xarol






I coincideixo amb la Maria, la dependenta que em va atendre d'una forma estupenda i que és tot un encant, dient que vaig fer una molt bona elecció.

_________________________________
Pots seguir L'Aparador de Reus a

2 comentaris:

  1. Hola Guapa!!
    Tot aquest tema és molt complicat!!

    A Girona no paren de tancar botigues per culpa del lloguer. Fa bastanta pena que les botigues de tota la vida hagin de baixar persiana i ningú les protegeix.
    Llavors arriba el sr inditex amb les seves regles i acabem tots uniformats!!
    En fi...
    ptooo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estic d'acord amb tu. Girona i Reus son dues capitals comercials històricament molt potents, i si ho són, i si els lloguers s'han multiplicat per 10 o més, i si el Sr. Cortefiel o el Sr. Inditex hi han posat l'ull, en part, és gràcies al saber fer dels propis comerciants de tota la vida que ara han de tancar. Ells han creat això que ara, poc a poc, va desapareixent.
      Potser tothom hi hauria d'haver posat més de la seva part, perquè al final, tots i sortim perdent.

      Elimina