Aquests
dies, a Reus, té lloc la 2a. Edició de les JornadesGastronòmiques de Mar i Muntanya, en les que, fins el pròxim 19 de juliol,
podeu degustar diferents propostes de 16 establiments, a través de menús especialment
creats amb productes típics de la nostra geogràfica, combinant aquells que
provenen del mar amb els propis de la terra, marinats amb la cervesa Inèdit de
Damm. Els preus d’aquests menús oscil·len entre els 20 i 38,5€ i els podeu trobar a l'Antull, Arrels, Cafè de Reus, El Círcol, Capsa Gaudí, Espai Prioral, Florida, La Giberga, La Glorieta del Castell, La Reineta, Museu del Vermut, Restaurant 2R, Rosa dels vents, Joan Urgellès, Vermut Rofes i Xarel·lo.
Coincidint
amb les Jornades del Mar i Muntanya, avui us parlaré del Restaurant Xarel·lo,
un restaurant del que encara no havia escrit en cap ocasió anterior, tot i ser
un dels restaurants de Reus que més m’agraden. Van inaugurar al 2008, i des de
llavors, tot el que me’n arribava eren recomanacions, a través del boca-orella,
i de l’opinió dels usuaris de Tripadvisor, aconseguint sempre bones puntuacions
i situant-lo entre els millors restaurants de la ciutat. Però la veritat, és jo
fa pocs mesos que el vaig descobrir personalment, però des d'aleshores, ja hem
repetit unes quantes vegades més...
Així
és com, per trencar una mica amb la rutina de la setmana i aprofitant aquesta
iniciativa gastronòmica, vam anar a degustar la proposta que ens han preparat
al Xarel·lo, i la veritat és que, com sempre, ens va encantar! Més que un menú Mar i Muntanya, la seva
proposta és més un menú degustació, en el que en molts dels plats es mesclen i
convinent diversos ingredients del mar i de la muntanya, però a més, et permet
provar la seva oferta gastronòmica basada principalment en tapes sofisticades,
creatives, i de bona qualitat.
Amanida de Vieires i bolets amb la seva vinagreta |
El
seu menú és complert, complert: consta de 8 plats (per a compartir), postres,
cervesa Inèdit Damm, cafès i xopet. I el seu preu és de 30€. Està molt bé, i és
impossible quedar-se amb gana, en vam sortir ben tips... La idea del seu menú és
compartir, així que es serveix per taules complertes. Tots els plats estan
deliciosos, des de l’Amanida de vieires i bolets, passant pel tàrtar de dorada,
les croquetes de cua de bou, el pop, els milfulls de botifarra, els calamarsets
i el risotto de ceps, fins al Dau d’ibèric amb foie i reducció de vi.
Tàrtar de dorada amb mostassa de Dijon |
Pop amb pebre vermell de la Vera |
Milfulls de botifarra, poma confitada i reducció de sidra |
Calamarsets a la planxa amb salsa verda |
Dau d'ibèric amb foie, reducció de vi, prunes i orellanes |
Ah! I sense deixar-nos les postres: a escollir entre quatre propostes, de les que vam escollir el sorbet de llimona amb cava i el coulant de xocolata amb gelat de fruites vermelles.
Tot boníssim!!!!
Si
ja coneixeu el restaurant, i us agrada, no us podeu perdre el seu menú Mar i
Muntanya; i si no el coneixeu, encara, en teniu una bona oportunitat, i segur,
que com jo, repetireu! I si ho feu, no us podeu perdre degustar el llobarro a
la planxa i el bacallà al pil-pil, increïbles!
-----------------------------------------------
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada