dijous, 23 d’abril del 2015

L’àlbum de fotos dels reusencs

Són molts els records del Niepce, l’estudi fotogràfic instaurat al centre de Reus, al local del C. Llovera, 11, des de l’any 1926. Un establiment fundat per Josep Busquets Fabregat, sent la sucursal de Reus de la firma Niepce, nom del químic francès i el veritable iniciador de la fotografia: Joseph Nicéphore Niépce.


Sense dubte, la trajectòria d’aquest comerç i la rellevància a la ciutat ha sigut de gran importància. Un comerç que ens ha obsequiat amb experiències que recordem amb certa nostàlgia com allò de buscar-nos a l’aparador entre les centenars de fotografies d’algun o altre esdeveniment; el fet de posar en marxa el trenet de l’aparador posant la mà al lloc indicat al vidre; rebuscar entre aquells gruixuts àlbums les fotografies on sortíem, ja sigui pel carnaval, alguna professor o el festival de ballet; o cercar-hi alguna figureta de plàstic diminuta per alguna de les nostres maquetes o treballs d’escola.



Doncs bé, aquest establiment celebra el seu 100é aniversari de la seva firma, i com a motiu del seu centenari, ha organitzat l’exposició Fotografia Niepce, 100 anys d’història, Barcelona 1915-Reus 2015. Una exposició que té la voluntat de mostrar i compartir part del seu Arxiu Fotogràfic, i que podrem visitar al Palau Bofarull de Reus (C. Llovera, 15) inaugurada el passat 17 d’abril


Sota el mateix nom: Fotografia Niepce, 100 anys d’història, Barcelona 1915-Reus 2015, també s’ha editat un llibre. El volum està editat pel propi Carles Busquets, i compta amb unes 2.600 fotografies dels àmbits urbanístic, polític, econòmic, cultural, esportiu i festiu, així com algunes imatges antigues d’altres poblacions pròximes a la ciutat. Una tria d’entre els 8,5 milions de fotografies que formen el seu arxiu propi.  

 

És molt complicat que aquells que hem format part de la vida quotidiana de Reus durant els darrers 100 anys, no apareixem en alguna d’aquestes pàgines d’aquest magnífic llibre: l’àlbum de fotografies dels reusencs.  Un llibre ple d’història i d’històries, on els protagonistes som la gent de la ciutat, que hem participat en algun acte digne de l’interès d’aquest fotògraf “El Niepce” (Carles Busquets i Boladeras) que junt amb tots els components de la firma NIEPCE, sempre ha tingut la càmera a punt, al servei dels reusencs. 


Sens dubte, aquest serà un dels llibres d’èxit d’aquest Sant Jordi a la ciutat de Reus. Un bon llibre tan pels amants i professionals de la fotografia, com per a tots aquells que ens agrada recordar i alhora descobrir més de la nostra ciutat.... i nosaltres ja el tenim a casa! 

FELIÇ SANT JORDI !!!!


Recordeu que estem de sorteig aquí
-----------------------------------------------
Pots seguir L'Aparador de Reus a

1 comentari:

  1. No coneixia aquest blog de la meva ciutat! es agradable llegir blogs com aquest,t 'animo a que passis per el meu! petons

    ResponElimina