dilluns, 8 de desembre del 2014

El Nou Cal Sendra

Cal Sendra és un comerç familiar, que comença amb la venda de recapte, i que amb el temps, molt d'esforç i iniciativa, es converteix en un referent del comerç a la ciutat. Un comerç recentment guardonat amb la 4a. edició del Premi Ser Botiguer, atorgat per la Cambra de Comerç. 



Avui escric sobre aquest comerç perquè durant una llarga temporada ens ha tingut pendents d'una nova ubicació, un nou espai, i no ha estat fins a principis d'aquest novembre que finalment, han inaugurat la nova botiga de Cal Sendra, situada al xamfrà entre el C. Riudoms i el C. Jovellanos, carrer on Cal Sendra tenia la seva botiga principal des de feina més de 30 anys. Així doncs, el passat 22 de novembre va tenir lloc la inauguració oficial del nou local, acte que no ens vam voler perdre per descobrir i descobrir-vos més sobre aquest comerç tan emblemàtic. 




Com us comentava la família Sendra va començar la seva activitat als anys 20 del segle passat, amb la venda de recapte, els productes de temporada cultivats al mas familiar, a establiments de Reus i Tarragona.   



La 2a generació va seguir amb aquest negoci, però aprofitant el boom turístic de la costa, i la demanda del pollastre a l'ast, va començar amb la venta d'aviram. 
Avui trobem a la 3a generació al capdavant de Cal Sendra, que apareix com una botiga de barri amb l'objectiu de proporcionar una activitat econòmica als fills de la família Sendra. Potser el secret de l'èxit d'aquest establiment ha estat la inquietud constant d'oferir productes de qualitat a preus competitius, i sobretot, que des del principi han ofert productes i serveis atractius i adequats a les necessitats dels seus clients, productes de proximitat, de Km.0.






Després d'anys servint els seus productes, avui trobem un Cal Sendra renovat, oferint la mateixa qualitat i el mateix tracte, però en un espai més pràctic, més còmode i adaptat a tot i a tothom. Situat en un local amb més de 300 anys d'història: essent una quadra on guardaven els carros la gent que venia a Reus, posteriorment una fàbrica de ceràmica anomenada Llovet i, després, als anys 60', una fàbrica de Vermut pertanyent a Vermut Simó (actualment Vermut Izaguirre), posteriorment un bar, i ara...el nou Cal Sendra. 





El nou Cal Sendra és un híbrid entre la venta assistida (la clientela de taulell), i el lliure servei (tipus la botiga que tenen a la Prioral). S'ha volgut solucionar l'inconvenient d'haver de passar pel taulell per efectuar qualsevol tipus de compra, separant el taulell amb embotits i formatges, carns i aviram, de la resta d'oferta: el deliciós menjar cuinat, carns i làctics a les neveres, i a les prestatgeries, una selecció de productes de qualitat, alguns d'ells etiquetats amb la pròpia marca: pastisseria, fruits secs, conserves, entre altres i, la seva selecció de vins i caves. I posant 2 caixes, 3 en breu, que funcionen independentment, d'aquesta manera es guanya agilitat i rapidesa, i s'eviten les llargues cues que es formaven a l'antic establiment. 








A més, s'han incorporat solucions informàtiques innovadores que faciliten la gestió de les compres, adaptant-se i fins i tot avançant-se a la legislació i normativa vigent.
També s'ha tingut en compte el tema de l'accessibilitat, adaptant les instal·lacions per eliminar barres i limitacions d'accés.




L'obrador a vistes també és un nou punt a destacar. Un espai impecable on es talla i prepara la carn i el menjar que serà presentat al taulell. Un aspecte que sense dubte transmet confiança. 





El nou Cal Sendra, també compta amb un espai especial, amb un encant particular. Un dels racons que més m'agrada d'aquest local, un espai destinat a l'exposició de productes de Nadal: lots, cistelles i productes típics d'aquestes dates, tot presentat d'una forma delicada i treballada que fa l'espai encantador. 





Posteriorment l'espai servirà per realitzar tallers i activitats especials per als clients, però durant aquests dies val la pena visitar-lo per gaudir-ne, i qui sap si trobar algun regal per aquestes festes. 
Aquest últim espai comparteix el protagonisme amb la famosa parada que trobem al Mercat de Nadal, a la Plaça del Mercadal, on com ja és tradició, trobem un galliner provisional ple d'aviram. Un espai visitat per una gran afluència de gent, sobretot pels més petits de la casa. 



I per cert! Els canelons boníssims!!! Felicitats i moltes gràcies Joan i família!!
_____________________________________________
Pots seguir L'Aparador de Reus a

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada