dimecres, 7 de maig del 2014

Dress Code: Summer Smart

Código de vestimenta: summer smart... Com us quedeu? Potser per algú aquest codi de vestimenta és conegut, però estic convençuda que per a la majoria, això ens sona ben estrany



Doncs bé, fa dies vaig rebre una invitació a una celebració on el codi de vestimenta "Dress Code" era precisament aquest: Summer Smart. Aquest codi, utilitzat principalment en l'àmbit empresarial, no és ni més ni menys que l'estil formal o casual elegant,  i en aquest cas concret, d'estiu. Arreglat, elegant però discret. Tot i desxifrar-ho bastant bé, no us puc negar que vaig tenir certs dubtes, al tractar-se d'un codi bastant confús, està a mig camí entre l'estil formal i el bussines casual. 
Aquest codi efecte tan a homes com a dones, però potser us puc dir que per homes és molt més fàcil. 

Les peces de roba que podem incloure dins aquest estil son: jaquetes, pantalons de vestir, camises, faldilles, armilles, corbates, i sabates, i els complements, una part fonamental.  

Per a les dones, el Smart Casual és un codi on el més important és procurar semblar elegant però no formal, i amb un punt de coqueteria. Els pantalons de colors bàsics, de cotó o tweed o faldilla amb una llargada mínima de 10 cm per damunt del genoll, igual que els vestits. A la part de dalt, camisa o similar, acompanyat de jaqueta o blazer. Els grans escots i les peces ajustades fora! Als peus, sabates o ballarines. En aquest cas les sabatilles també quedarien descartades. En quan a complements, són aquests els que ens poden aportar un toc de distinció i elegància. I com a bossa, el més indicat per aquest tipus de codi és el clutch o una bossa petita.
També queda fora del Smart Casual: els vestits llargs, les samarretes, els estampats tipogràfics, les bosses grans, la roba esportiva, les xancletes, sabatilles.  
Aquí teniu uns quants looks amb peces que podem trobar a les botigues de Reus:


Vestit - Mango
Blazer - Hugo Boss (Línia)
Sandàlies - Geox
Collaret - Adolfo Dominguez
Pintaungles - Essie
Cluch - Brigitte Bijou

Blazer - Zara
Pintaungles - Dior "Wonderland 575"
Polseres -  Bimba & Lola
Ballarines - Geox
Vestit - Vilagallo (British)
Diadema - Brigitte Bijou
Cartera - Misako
Ulleres de sol - Dior
Kimono - Stradivarius
Top creuat de popelín - Zara
Ulleres de sol - Rayban
Faldilla - Mango
Arracades - Aïta
Bossa de mà - Lupo
Braçalet - Òxid Joies
Sabates - Castañer 
Pols bronzejadora - Channel
Pantalons - Maximo Dutti
Brusa - Zara
Cluch - Aïta
Braçalet i anell - Aïta
Ulleres de sol - Escada
Collaret - Aïta
Sabates - Martinelli (Casas)

Vestit - Maximo Dutti
Collaret - Mango
Cartera de mà - Mariamare (La Boutique del Tacón)
Americana - Vero Moda (Strip)
Sabates - Mariamare (La Boituque del Tacón)

Americana de punt - Mango
Polsera - Mango
Sabates - Fluchos (Sabateria Sacha - Iglesias - Casas)
Top de seda - Hugo Boss (Línia)
Faldilla - Zara
Ulleres de sol - Vogue
Collaret - Mango
Pintallavis Super Star 14 - Maybelline
Bossa - Maximo Dutti

Els punts claus del Smart Casual per a ell son similars als de la dona: jeans prohibits! Els looks s'han de compondre de pantalons de vestir, tipus "xinos", cotó o tweed, combinats amb camisa, mocasins o sabata tapada i jaqueta, millor si es american estil "guardiolera" o mod. Per tant texans i esportives fora! i sobretot, mitjons foscos. 
I aquí un exemple per a ells: 


Pantalons "xinos" - Dockers (Sastreria Queralt)
Americana - DR&N (Pujol Vilà)
Camisa - Hugo Boss (Línia)
Mocassins - Martinelli (Casas) 

Des de el meu punt de vista, crec que els codis de vestimenta poden ser-nos útils en determinats moments, però que a vegades porten més confusió que cap altre cosa i a més, es poden interpretar de moltes maneres: el que és elegant per a un, pot ser ostentós per a un altre, i el que es informal per a un pot ser elegant per a un altre, i així successivament, però en fi, ja se sap.... I a vosaltres que us semblen els Dress Code? 

_____________________________________________
Pots seguir L'Aparador de Reus a

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada