Quan tens alguna
cosa que celebrar, sempre busques alguna activitat especial per a fer, o un lloc on
sopar, dinar o dormir, i més si es tracta d’una celebració íntima. Per a
l’última celebració d’aquest tipus, varem escollir anar a sopar en un
restaurant nou a la ciutat, inaugurat a finals de l’any passat, que curiosament
no està situat al centre de Reus, pròpiament dit, on s’aglutinen la gran part
dels restaurants, sinó que queda una mica més amagat.
El local al que em
refereixo és el Restaurant Reineta, situat al Carrer Jurats, 28. Un local que
desperta la curiositat de tot aquell que passa per davant, una façana amb un
cert encant, una porta delicada i una gran pintura amb molt de glamour, tots
ells, detalls que fan destacar el local en un carrer de poca activitat
comercial.
Finalment, al cap
de dos intent vaig poder trobar taula per un dissabte a la nit, per tant és una
recomanació que faig: reservar amb certa antelació. El restaurant en sí és
força petit i íntim, i la capacitat limitada, cosa que també el fa molt
especial. La decoració del local és simplement espectacular, poètica, romàntica
i alhora transgressora. Notes
artístiques impregnen les parets, sostres, mobiliari, i evidentment el menjar,
i és que el local és propietat d’una família molt vinculada a l’art. Al càrrec de La Reineta trobem a Gina
Iscla Planavila a la cuina, i Gerard Planavila Iscla a la gerència, fills
d’Artur Aldomà Puig, l’escultor reusenc creador d’escultures com “Les
Bugaderes”, “El Pare Manyanet, o el “Gaudí infant”. Família que han fet de casa
de l’avia, un local amb encant i una oferta excel·lent.
Pel que fa al
menjar, el restaurant Reineta ens ofereix una cuina de mercat, imaginativa i
refinada, utilitzant productes tradicionals de la terra, productes de
temporada. Una cuina contemporània però que alhora evoca a recordar els plats
de les nostres àvies. La carta va variant en funció de l’època de l’any i,
sempre ofereixen suggeriments fora carta perquè pugem gaudir d’un plat de peix
o marisc ben fresc.
Ofereix al client
grans plats de la carta amb l’opció de tapa, per tal de compartir o degustar varies
tapes per persona. Així doncs, tenim l’opció de fer 1 tast o ½ tast de cada plat.
Nosaltres varem escollir el “Remenat de patates xips naturals amb ceps i foie”,
El pop a “els dos jabugos”, les gambes i escamarlans de Tarragona dels
suggeriments del dia, que estaven espectaculars!!!
i de postres la degustació, d’aquesta manera varem poder
tastar una mica de tota la seva oferta en postres: gelats, pastissos i bunyols.
Els plats a més d’estar
deliciosos, també tenen una presència cuidada i original. El servei és molt
professional, amabilitat al màxim, tenint cura del nostre benestar i
presentant-nos cada plat que ens portaven. Ja se sap que els plats que porten
una certa innovació s’han de presentar, sinó es fa molt difícil saber
exactament tot el que menges, i d’aquesta manera ho gaudeixes molt més.
La meva sensació
va ser molt bona i satisfactòria, el local em va encantar i el menjar una
autèntica delícia. Us recomano que descobriu el Restaurant Reineta, segur que
us encantarà i gaudireu d’una molt bona vetllada, i més si és en una ocasió especial.
Us puc garantir que jo
repetiré!
Recorda que estem de sorteig AQUÍ
_____________________________________________
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada