diumenge, 9 de març del 2014

Galatea: Guia de viatge, presentació de llibres i la Pepa Pig...

Varem destinar la passada tarda de dissabte a anar de shopping per Reus, cosa que ja sabeu que m’encanta!  L’objectiu era trobar unes sabates, fer-se amb una guia de viatge, i descobrir alguna cosa nova...
Primer vam decidir anar a per la guia, una guia que ens ajudés a planificar les nostres vacances a Les Illes Gregues. Un viatge que fa molt de temps tenia ganes de realitzar, i per fi sembla ser que es materialitzarà aquest any.  Després d’estudiar diverses opcions hem decidit que ens mourem per tres de les Illes Cíclades, i tot i que avui en dia per internet podem trobem tota la informació necessària i més, jo considero la guia, un element indispensable tan alhora de planificar com per moure’s, si el que vols és anar al teu aire.  
Vam decidir provar sort a la prestatgeria dedicada a aquest tipus de literatura de la llibreria Galatea, (Carrer Jesús, 5-7) on és quasi impossible no trobar-hi el que busques, clarament classificat per seccions especialitzades i amb un sistema logístic propi que facilita al client trobar el que cerca. Fins i tot t’hi pots trobar famoses porquetes, com va ser el cas... Una cua llarguíssima plena d’infants, avies, mares i cotxets, que començava a la porta de la llibreria i que s’acabava quasi a Cal Coder, a la Plaça Mercadal, que esperaven amb emoció, per fer-se una fotografia amb la Pepa Pig, la “it piggy” per excel·lència.
Nosaltres vam esquivar el rebombori infantil i vam anar directe a la secció de turisme a la cerca de la nostra guia. Són moltes les editorials que editen guies de viatges i jo, havia apostat quasi sempre per les de Lonely Planet, potser la més popular, sobretot per la seva practicitat, la elevada quantitat de detalls útils, i que s’adapta a tots els pressupostos. Però aquesta vegada, degut a que trobar una guia exacte de les illes que t’interessen és molt complicat, vam optar per fer-nos amb la guia Trotamundos “Atenas e Islas Griegas” de Anaya Touring.  






El dissabte va esser la Pepa Pig, però són molts els actes i activitats que va organitzant aquesta llibreria reusenca fundada l’any 1987. Sense anar més lluny, el pròxim dijous 13 de març a les 19:30h es durà a terme la presentació de “Llaços secrets” la quarta novel·la de l’escriptora reusenca Marta Magrinyà.

 La presentació anirà a càrrec del comunicador reusenc i autor del blog “El Món de Reus”, Josep Bages. És realitzarà la dramatització d’alguns dels fragments de la novel·la a la Plaça Mercadal i posteriorment,  la signatura de llibres per part de l’autora, a la llibreria Galatea.
Jo particularment encara no l’he llegida, però pinta molt bé. L’acció es situa al Reus de 1946, durant l’època de postguerra, i per tant no es gens complicat submergir-nos ràpidament a la trama, sinó per l’època, almenys per la localització. Una novel·la plena d’intriga, amor i secrets... Que s’amagarà darrera d'en Jaume, l’Evangelina, el foraster de la cara deformada i d’aquell fermall extraviat?...caldrà sense cap dubte descobrir-ho! En podeu fer un tastet aquí

Jo, us puc garantir que segur que me la llegiré, i per poc que pugui assistiré a la presentació del pròxim dijous. Vindreu? 

_____________________________________________

Pots seguir L'Aparador de Reus a



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada