dijous, 1 de desembre del 2011

Un regal divertit i alternatiu: Atzavara


Atzavara és el nom comú català utilitzat per designar una planta robusta formada per grans rosetes de fulles grisenques molt gruixudes, que poden arribar a mesurar fins a 2m. De llarg i 25 cm d’ample, i de marges espinosos, rematades per una forta espina. El nom científic d’aquesta planta és Agrave, que és la forma femenina de l’adjectiu grec “agavós”, que significa “meravellos, admirable”.
Aquesta planta té la particularitat que només floreix una vegada al llarg de tot el seu cicle vital i quan ho fa, creix del seu centre una llarga tija de fins a 8 metres coronada per un conjunt de grans flors grogues.

Atzavara és també el nom d’una de les botigues que tenim a la nostra ciutat i com la planta, també té la seva particularitat...
Fa uns dies va ser l’aniversari d’una amiga, i coneixent-la sabia on havia d’anar a buscar un regal que ben segur li agradaria. Així que em vaig dirigir cap al centre de Reus, al Carrer Carnisseries Velles, 5. Segur que tots hi hem passat més d’una vegada per davant, degut a la seva situació privilegiada, entre la Plaça Mercadal i el Centre Comercial El Pallol.
Doncs és en aquest petit local on podreu trobar coses úniques, originals i sobretot colors i més colors. Roba i complements, molts d’ells elaborats per la pròpia propietària de la botiga. I, els nois no cal que us quedeu fora a esperar la parella, com acostuma a ser habitual, per vosaltres hi ha unes samarretes força “frikis” que podeu anar xafardejant mentre les noies anem descobrint les petites joietes i emprovant-nos peces de roba.
Entre totes les cosetes que ofereix, pots trobar peces de roba i complements de la marca Surkana, que es caracteritza per les formes originals i els estampats. Vaig triar, precisament un vestidet informal de la col·lecció tardor-hivern 2011 d’aquesta marca de moda caracteritzada pel mestissatge, fusió de símbols i colors.
També ofereixen un servei molt especial, detallets per celebracions fets de forma artesanal, principalment amb feltre de colors. Molt original!
Ah! I Atzavara també té botiga online, així que, pels que no us vagi bé passar-vos per la botiga, sempre us queda la xarxa.
Podeu anar seguint les seves novetats a través de Facebook.
M’encanten els conjunts Alum fets amb metall i teles estampades! Perfecte per regalar aquestes festes!





1 comentari:

  1. Ei Judith! Moltes gràcies pel teu article! Ens agrada molt el teu blog!

    ResponElimina