dimecres, 9 de desembre del 2015

Les boletes del Caliu de Flandes

Després d’uns dies de descans i després de tornar del nostre viatge a Praga, ja torno a estar per aquí! I ja és Nadal a Reus! Cosa que vol dir sortir al carrer, fer les primeres compres i vestir la casa de l’esperit nadalenc.
Una de les coses que vaig deixar pendents abans de marxar a Praga va ser la d’anar a buscar l’arbre de Nadal. Aquest any he optat per comprar-ne un de natural, sense dubte molt més bonic i amb més personalitat que un de plàstic, tot i que després caldrà veure’n la contrapartida...Però bé, com anava dient aquest pont, com segur que molts, hem aprofitat per vestir la casa de Nadal i això implicava anar a recollir l’arbre i adornar-lo. Al principi no tenia massa clar com fer-ho, el que tenia d’altres anys no em convencia en absolut i no tenia temps ni ganes de fer alguna cosa massa complicada, així que després, de seguida, vaig tenir una idea que al mateix temps em permetria conèixer un comerç que encara no havia trobat el moment de visitar.
La forma més tradicional de guarnir un arbre de Nadal és amb boles i llums, així que em va semblar una bona idea unir els dos conceptes i a Reus tenim un comerç que en això en són experts: Caliu de Flandes


Caliu de Flandes és una comerç diferent, amb un encant especial situat al Carrer Ample, 18 de Reus. És un projecte portat a cap per Valentina Molas, un projecte que neix de les seves vivències viscudes durant els seus tres anys a la ciutat flamenca de Amberes, a Bèlgica, inspirant-se en els Rommelmarkten flamencs, els mercadets de segona mà, que formen part de la cultura del país, unint-ho amb el concepte del reciclatge. Així és com, des de fa quasi un any, venen apropant-nos aquests valors, donant i ensenyant-nos a donar una altra vida a mobles usats, antics, adaptant-los a les necessitats actuals o donant-los-hi un aire més contemporani.



Tal i com indica el seu nom, aquest establiment té un caliu realment especial, entre boletes de colors, llumets sinuosos que aporten unes tonalitats càlides i agradables, trobem peces de decoració i mobiliari, la majoria mobiliari belga d’estil francès. Cada racó té el seu encant i estar-s’hi és una experiència del tot agradable.  



Hi trobem el "Autentico Chalk Paint", pintures de guix autèntic d’origen holandes i ecològiques amb les que podem fer mil transformacions i complementa’n-ho amb una àmplia gamma de ceres que poden donar al mobiliari un acabat vintage, envellit, aquest que ve sent tendència durant els últims anys. 



Pels als que els agradi la restauració allí podeu trobar aquestes pintures i altres accessoris d’impressió per acabar de donar un caràcter diferent i renovat als mobles vells, però sinó també ens ofereixen la possibilitat d’aprendre a decorar mobiliari i l’us d’aquestes pintures a través de cursos impartits al mateix establiment, o bé, deixar-los fer a ells: portar-los hi el moble que volem canviar, dient el color i l’acabat, i ja està, un moble nou i amb molt d’encant!




Però a més, a Caliu de Flandes hi trobem un altre tipus de producte ideal per crear un ambient singular i ple de caliu en qualsevol espai, que són els Happy Lights, unes làmpares amb un disseny molt simple però alhora divertit i original: boles. Boles de colors i de diferents mides fabricades a mà a Tailàndia amb fil de polièster.  




Aquestes boletes, van des d’una lampara de terra, sobretaula o suspensa d’una o més boles de diferents diàmetres fins a les divertides garnaldes formades per 20, 30 o 50 boletes de diferents colors a gust de cadascú





Va ser doncs, l’arbre de Nadal, l’excusa perfecte per comprar una d’aquestes garnaldes i escollir la combinació de colors que ens agrades. No va ser fàcil, la veritat. N’hi ha moltíssims per escollir i tots els colors són molt bonics. Finalment la nostra elecció van ser 50 boletes en tons neutres, mesclant blanc amb colors torrats i com a nota més de color dos tonalitats de verd. Com a resultat: una garnalda per l'abre de Nadal a joc amb el sofà i amb el mobiliari del menjador, cosa que vol dir que potser aquesta garnalda tindrà vida més enllà d'aquestes festes...



La idea de poder-ho escollir tu mateix, personalitzar-ho, m’encanta! És una forma ràpida de crear-te tu mateix un objecte de decoració, que al mateix temps fa llum, dóna color, i que pot resultar ser molt versàtil: en un racó, damunt d’un capçal de llit, dins un recipient de vidre, en una paret o, perquè no, en un arbre de Nadal!




Un plaer gaudir de llocs com aquest a la nostra ciutat!

Enllaços d'interès: 
Web i botiga online - www.caliudeflandes.com
Fan Page Facebook Caliu de Flandes

_____________________________________________
Pots seguir L'Aparador de Reus a

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada