Començo
la setmana amb un post dedicat a la última edició de La Reus Viu el Vi que s’ha
celebrat a Reus aquest cap de setmana passat. Com cada any, podem gaudir de les
creacions de molts dels cellers de les sis DO de la Demarcació de la Cambra:
DO Catalunya, DO Conca de Barberà, DO Montsant, DOQ Priorat, DO Tarragona i DO
Terra Alta. Acompanyades de l’oferta gastronòmica d’alguns establiments locals.
En
matèria “vinícola” no puc parlar amb propietat...El fet d’anar a diferents
fires del vi de la zona, provar cosetes noves a bars i restaurants (que per sort cada
vegada són més els que aposten pe una oferta diferent i de qualitat) o
fer algun tast o altre en algun establiment, fa que de mica en mica, una es torni
més experta....en beure vi.... així que anem polint més el nostre paladar i ens
tornem més exigents. Tot i que com sempre dic, sóc una experta en “beure vi”
però no en “vi”. Jo només us puc parlar des del meu punt de vista i
recomanar-vos a títol personal el que a nosaltres ens agrada, seguint la teoria
de “això va a gustos”.
A la ja consolidada Fira del Vi de Reus, la "Reus Viu el Vi", molts
dels vins, caves i vermuts que tenim a l’abast, ja els coneixem, ja que tendim a apostar pel producte "autòcton" per acompanyar els nostres àpats, així
que dediquem aquesta fira a provar nous elixirs, complementant-ho tastant aquells
que sabem que no ens defraudaran i que sempre és un plaer beure, com és el cas
de Lo Cabaló del Celler de Muller: un Vi Negre reserva DOQ Priorat, amb cupatge
de Garnatxa, Merlot, Sirà i Carinyena; o un altre vi negre DOQ Priorat, Heretat
de la Finca del Celler Tane de Poboleda, un recent descobriment a la Fira del
Vi de Falset. Un vi clàssic, 100% Carinyena procedent de vinya vella.
Com
és habitual per nosaltres, sempre aprofitem esdeveniments com aquest, per
adquirir algun vi o cava i aquest any els escollits van ser 4: 2 vins negres, 1
blanc i 1 cava.
El
primer ja us l’he presentat, va ser un Heretat de la Finca de Tane, un vi que
si a Falset no va caure, ara sí a la Reus viu el Vi. Era inevitable: que sigui
de Poboleda, elaborat amb vinya vella i segons el mètode tradicional ja és garantia
d’èxit, però a més, si el resultat aconseguit fa honor a aquesta mescla, ja ho
té tot guanyat!
El
següent negre va ser Les Formigues, un vi que ja coneixem i que a nosaltres ens
agrada força. Es tracta d’un vi negre DO Montsant
El
vi blanc seleccionat va ser L’Orni, de Vins de Pedra. DO Conca de Barberà. Un
vi blanc 100% Chardonnay. A mi m’encanta aquesta varietat! I aquest vi el vàrem
trobo especialment bo. Si us agraden els vins blancs amb aromes a fruita
madura, untuosos i voluminós, heu de provar aquest vi!
I
el cava seleccionat va ser el de Sanstravé, un cava de 8,5€ l’ampolla. El cava
de la bodega Sanstavé, un Brut Nature Gran Reserva qualificat amb 90 punts de
la guia Parker. Elaborat amb Macabeu, Parellada i Chardonnay. Boníssim!! Un
dels nostres grans descobriments d’aquesta Reus Viu el Vi, i el cava perfecte per celebrar un aniversari i al mateix temps la victoria del Barça!!!!
Així
doncs, aquesta ha sigut la nostra selecció d’aquesta edició de la Reus Viu el Vi, i
el que es va quedar pendent, va ser un vi negre que ens va agradar molt a tots,
del celler del Mas del Botó d’Alforja. Un vi sorprenent, amb un gust potent i
un aroma exquisit. Que deixem pendent per una altra ocasió...
I
vosaltres, com us va anar la vivència per la Reus Viu el Vi? Alguna
recomanació???
-----------------------------------------------
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada