dilluns, 8 de juny del 2015

Vivències de la Reus Viu el Vi

Començo la setmana amb un post dedicat a la última edició de La Reus Viu el Vi que s’ha celebrat a Reus aquest cap de setmana passat. Com cada any, podem gaudir de les creacions de molts dels cellers de les sis DO de la Demarcació de la Cambra: DO Catalunya, DO Conca de Barberà, DO Montsant, DOQ Priorat, DO Tarragona i DO Terra Alta. Acompanyades de l’oferta gastronòmica d’alguns establiments locals. 



En matèria “vinícola” no puc parlar amb propietat...El fet d’anar a diferents fires del vi de la zona, provar cosetes noves a bars i restaurants (que per sort cada vegada són més els que aposten pe una oferta diferent i de qualitat) o fer algun tast o altre en algun establiment, fa que de mica en mica, una es torni més experta....en beure vi.... així que anem polint més el nostre paladar i ens tornem més exigents. Tot i que com sempre dic, sóc una experta en “beure vi” però no en “vi”. Jo només us puc parlar des del meu punt de vista i recomanar-vos a títol personal el que a nosaltres ens agrada, seguint la teoria de “això va a gustos”.

A la ja consolidada Fira del Vi de Reus, la "Reus Viu el Vi", molts dels vins, caves i vermuts que tenim a l’abast, ja els coneixem, ja que tendim a apostar pel producte "autòcton" per acompanyar els nostres àpats, així que dediquem aquesta fira a provar nous elixirs, complementant-ho tastant aquells que sabem que no ens defraudaran i que sempre és un plaer beure, com és el cas de Lo Cabaló del Celler de Muller: un Vi Negre reserva DOQ Priorat, amb cupatge de Garnatxa, Merlot, Sirà i Carinyena; o un altre vi negre DOQ Priorat, Heretat de la Finca del Celler Tane de Poboleda, un recent descobriment a la Fira del Vi de Falset. Un vi clàssic, 100% Carinyena procedent de vinya vella.


Com és habitual per nosaltres, sempre aprofitem esdeveniments com aquest, per adquirir algun vi o cava i aquest any els escollits van ser 4: 2 vins negres, 1 blanc i 1 cava.



El primer ja us l’he presentat, va ser un Heretat de la Finca de Tane, un vi que si a Falset no va caure, ara sí a la Reus viu el Vi. Era inevitable: que sigui de Poboleda, elaborat amb vinya vella i segons el mètode tradicional ja és garantia d’èxit, però a més, si el resultat aconseguit fa honor a aquesta mescla, ja ho té tot guanyat!



El següent negre va ser Les Formigues, un vi que ja coneixem i que a nosaltres ens agrada força. Es tracta d’un vi negre DO Montsant



El vi blanc seleccionat va ser L’Orni, de Vins de Pedra. DO Conca de Barberà. Un vi blanc 100% Chardonnay. A mi m’encanta aquesta varietat! I aquest vi el vàrem trobo especialment bo. Si us agraden els vins blancs amb aromes a fruita madura, untuosos i voluminós, heu de provar aquest vi!



I el cava seleccionat va ser el de Sanstravé, un cava de 8,5€ l’ampolla. El cava de la bodega Sanstavé, un Brut Nature Gran Reserva qualificat amb 90 punts de la guia Parker. Elaborat amb Macabeu, Parellada i Chardonnay. Boníssim!! Un dels nostres grans descobriments d’aquesta Reus Viu el Vi, i el cava perfecte per celebrar un aniversari i al mateix temps la victoria del Barça!!!! 



Així doncs, aquesta ha sigut la nostra selecció d’aquesta edició de la Reus Viu el Vi, i el que es va quedar pendent, va ser un vi negre que ens va agradar molt a tots, del celler del Mas del Botó d’Alforja. Un vi sorprenent, amb un gust potent i un aroma exquisit. Que deixem pendent per una altra ocasió...

I vosaltres, com us va anar la vivència per la Reus Viu el Vi? Alguna recomanació???


-----------------------------------------------
Pots seguir L'Aparador de Reus a


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada