I segueixo amb el nostre cap de setmana a Barcelona. Un
dels objectius principals d'aquest viatget era la d’anar a sopar en un restaurant del que m’havien parlat molt, i molt bé.
Hi anava amb molt poca informació, perquè la veritat és que veure-ho sense
haver-te creat cap expectativa és del tot fascinant.
Així
doncs, si voleu viure realment una experiència increïble, millor que no segui
llegint aquest post...conté spoilers!
Per
als que seguiu llegint, el lloc en concret és el restaurant Indochine de Ly
Leap, un restaurant de cuina cambodjana situat al Carrer Muntaner, 82 de
Barcelona.
D’entrada,
veient l’aparador, no diríeu mai que es tracta d’un restaurant, sinó més bé
d’una floristeria i quan t’endinses cap al seu interior, la sorpresa no fa més
que créixer!
Ly
Leap, crea aquest espai per recrear la imatge, el paisatge, les aromes i els
gustos de la Cambodja, el seu país natal del qual va haver d’emigrar a causa de
la Guerra. Ly Leap és un cambodja emigrat a París, estudiant de medicina, florista,
jardiner, dissenyador, gourmet, empresari i cuiner, que ha tingut la virtud de donar forma de selva urbana un local de 700 metres quadrats al centre de Barcelona: cascades d’aigua, roques, bambús, infinitat d’orquídies, plantes exòtiques,
parquet de teca indonèsia.
Indochine està
dividit en tres grans parts, l’entrada, amb una llarga i enorme barra portada
des de Cambodja
La
gran i moderna cuina on treballen més d’una desena de cuiners i cambrers, un
espai lluminós i net, separat per una cristallera de la resta del local.
I
la zona per als comensals, la més sorprenent. Protagonitzada per un estanc d’aigua on s’estanquen
les taules a l’altura del terra, a les quals s’accedeix de genolls, quedant
així assentats entremig d’aigua, de peixos i de vegetació. Amb una il·luminació tenue, protagonitzada principalment per espelmes que crea un ambient íntim i relaxat.
Al
centre, trobem una cabanya de fusta amb taules altes per a comensals al seu interior,
que va ser transportada des de Tailàndia.
L’escenografia
realment és insòlita i alhora impressionant!
Si els plats van ser una delícia, per rematar-ho, els dos postres que ens van servir eren exquisits:
2 macarons de sabors tropicals: mango, piña, coco i litxis. Presentats de forma original dins d'una caixeta.
i Flam de Coco. Sobretot aquest últim, increïble! Tot el sabor natural d’un coco elaborat d’una forma magistral, moderna i minimalista. El toc final perfecte per acabar un àpat magnífic.
Respecte
al menjar, en resum: molt fàcil de degustar i deliciós! Ly Leap utilitza
tècniques tradicionals de la cuina cambodjana amb les que elabora receptes
moderns. Com a protagonistes dels seus plats trobem molts cítrics i molt de
coco, a més de menta, gingebre, coriandre, cacauets, escal·lònies, all i
citronella, entre altres. Els gustos són exòtics, sorprenents i diferents al
que estem acostumats, no obstant, no resulten estranys o forts, això si, alguns
d’ells estan elaborats amb productes una mica picants.
Quan
t’asseus a Indochine tens tres opcions: el menú curt, el mitjà o el llarg.
Nosaltres vam optar pel menú mitjà amb un total de 13 plats i un preu de 45€
(beguda a part). Plats de degustació amb una presentació magnífica, molt
cuidada i molt adaptada al contingut, alhora que a l’ambient. Entre els plats que vam degustar hi havia:
Amanidad de llangostins amb escalunyes cremades i amanides amb menta
Fideus de coco aromatitzats amb fulles de pandanus
Reflexe de lluna al Mekong
"Chupa-chups" de llangostí caramelitzat i envolicat de carn picada
Vedella macerada amb cintronel·la amb fins fideus d'arròs.
Llangostins agredolços cuinats amb fulles de llimoner i salsa de "calamancí"
Amanidad de llangostins amb escalunyes cremades i amanides amb menta
Fideus de coco aromatitzats amb fulles de pandanus
Reflexe de lluna al Mekong
"Chupa-chups" de llangostí caramelitzat i envolicat de carn picada
Vedella macerada amb cintronel·la amb fins fideus d'arròs.
Llangostins agredolços cuinats amb fulles de llimoner i salsa de "calamancí"
Si els plats van ser una delícia, per rematar-ho, els dos postres que ens van servir eren exquisits:
2 macarons de sabors tropicals: mango, piña, coco i litxis. Presentats de forma original dins d'una caixeta.
i Flam de Coco. Sobretot aquest últim, increïble! Tot el sabor natural d’un coco elaborat d’una forma magistral, moderna i minimalista. El toc final perfecte per acabar un àpat magnífic.
Una cuina
de contrastos, mesclant el picant i l’acidesa, amb tocs amargs i dolços, en un
entorn increïble i únic. Sense dubte, una experiència gastronòmica plena de
sensacions agradables i de fascinació.
Un
indret per descobrir que no us podeu perdre. Us el recomano al 100%.
I RECORDA PARTICIPAR AL SORTEIG AQUÍ
_________________________________
Després de llegir la teva recomanació no ens n'hem pogut estar i aquest cap de setmana l'hem anat a provar aprofitant un aniversari que teniem...fantàstic el lloc i molt bona la crònica! en el nostre cas vam fer el menú curt, però també vam sortir encantats!
ResponEliminahttp://aventuresidesventuresdels30.blogspot.com.es/