dijous, 13 de febrer del 2014

Una calçotada de 10!

El febrer està sent un mes de moltes activitats que ja us aniré explicant, però avui toca parlar d’una que segur que molts ja heu fet o que teniu present de fer en un futur molt pròxim: La Calçotada. Aquestes reunions socials que són més pròpies de la nostra zona…
Jo m'he estrenat aquest cap de setmana passat, i d’una manera immillorable: un entorn privilegiat, molt bon menjar i beure, i sobretot molt bona companyia.
El lloc: la finca de “El Mas de Valls” a les Bodegues De Muller. Un lloc privilegiat a tocar de Reus on s’elaboren uns dels vins més reconeguts de la zona. I evidentment, els vins que van acompanyar el nostre àpat. A l’hora del vermut, l’escollit va ser Vermuth De Muller Reserva i per l’àpat Les Pusses Criança, un DO. Priorat, 50% Merlot, 50% Syrah.










El menjar: calçots de Cal Nicolau de Constantí, que ofereix calçots ben macos tan cuits com crus. Nosaltres vam optar per la segona opció, cosa que va implicar realitzar tot el ritual per cuinar-los, ja sabeu: graelles que només surten un o dos cops l’any, el foc que no acaba de prendre vela, pudor a fum, 2 treballant i 10 mirant, ai que es cremen, ai que es cremen!, on està el paper de diari?!!! i etc, etc…




Les carxofes del Xavier de l’Aldea. Les millors carxofes del “Terreno”, sense dubte!




I el gruix de l’àpat...Tot proporcionat per un dels comerços més coneguts de Reus: Cal Sendra. D’aquest comerç familiar que ja va per la tercera generació situat al Carrer Jovellanos, que us en puc dir que no sabeu? Segur que ben poca cosa... Ens hem de remuntar al 1981 coincidint amb l’arribada d’aquesta tercera generació, els 4 germans Sendra-Pedrosa, quan l’activitat que fins aleshores i des del anys 20, havia estat la comercialització de menjar al major, dóna un gir, moment en el qual Cal Sendra comença a explotar la comercialització al menor i la venta de plats cuinats, oferint una oferta àmplia, no tan sols de carns, formatges i embotits de molts i diversos orígens, sinó també complementant aquests amb productes que el client els hi ha anat demanant al llarg dels anys: vins, caves, vi dolç, coca en recapte, galetes, dolços, etc,  i evidentment oferint la seva selecció de plats cuinats, plats propis de la cuina mediterrània, dels quals destaco els seus plats estrella: els canelons, tal i com diuen ells “els canelons com els que feia la teva àvia”, macarrons, croquetes, tripa amb romesco, fideus a la cassola, i evidentment tot allò indispensable per poder gaudir d’una excel·lent calçotada: l’aperitiu a base d’embotits, la salsitxa, les botifarres, el corder, l’escalivada, i fins i tot la salsa de romesco! De la qual, em declaro oficialment fan!
Actualment Cal Sendra disposa de dos punts de venta, l’original al Carrer Jovellanos, 15, on ens ofereixen la venta assistida, i on trobem una oferta més àmplia de referències. I  al Carrer Hospital, 9 (a tocar de la Prioral) on trobem producte envasat tan d’embotits i carn, com de plats cuinats, i on la compra es realitza mitjançant l’autoservei. Aquesta darrera botiga es va obrir fa 5 anys amb l’objectiu d’arribar a la clientela més jove, però els propis propietaris es sorprenen de la bona acollida que ha tingut per part de la gent gran, principalment persones que viuen soles, als quals comprar una ració de macarrons, 3 o 4 canelons, o un plat de caldo, els hi va de meravella! 







Per cert, Cal Sendra ens prepara alguna que altra novetat que molt aviat veurà la llum, esteu molt atents...

Ah! I que millor que acabar aquesta magnífica calçotada amb uns postres exquisits! El Sant Honoré del qual en vaig escriure aquí.




Com podeu veure una calçotada de 10! Moltes gràcies companys, aquest post us el dedico a tots vosaltres! 

_____________________________________________

Pots seguir L'Aparador de Reus a


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada