dilluns, 19 d’agost del 2013

Vacances per Cambrils: Sorpresetes gastronòmiques

Seguim de vacances i seguim per Cambrils. Avui escric un post per llepar-se’n els dits, d’un establiment encantador i de sorpresetes gastronòmiques.
La Cua Curta de Cambrils és sense cap mena de dubte un dels meus restaurants preferits. Té tot el que jo busco quan vaig a menjar fora: plats deliciosos i de qualitat, amabilitat i familiaritat i un espai amb encant, acollidor, íntim i romàntic.
No se’m oblidarà mai la primera vegada que m’hi van portar, ja fa bastants anys, em va sorprendre l’existència d’un establiment d’aquelles característiques: un local bonic, decorat al detall amb peces de ganxet, fotografies en blanc i negre i quadres, diversos artefactes i objectes antics. Un local singular situat a la Plaça Aragó, 2 de Cambrils, que s’allunya de l’oferta dels restaurants especialitzats en peix i marisc típics de la zona.
La Cua Curta ha estat un punt neuràlgic de celebracions de tot tipus, sopars romàntics amb parella o sopars amb amigues, entre confidències i copes de vi, descobrint i degustant veritables plaers per al paladar.

En aquest establiment no et calen cartes ni menús, només cal deixar-te conduir per l’Alex cap a una de les tauletes de marbre, asseure’t en una de les cadires de fusta i esperar a que torni per fer-te la pregunta que determinarà l’àpat: Fondue o no fondue? Nosaltres acostumem a optar per la resposta afirmativa escollint entre la fondue de carn, la de formatge o la de caldo, la de carn (Tot i que cal dir que el filet a la flama, una altre de les seves especialitats, és espectacular!). Seguidament només cal deixar que l’Àlex pensatiu, vagi escrivint petites combinacions de lletres i números a la seva diminuta llibreteta que corresponen a les nomenclatures xifrades de les que anomenen “sorpresetes”, i llestos! Això ja està en marxa, com diria ell.
Arribat a aquest punt només tens clares dues coses: la primera és que menjaràs fondue i la segona que la diversió gastronòmica està a punt de començar.
Després d’esperar uns breus minuts impacients i amb la curiositat de conèixer amb que ens sorprendran, les "sorpreses" comencen a arribar. Normalment són plats freds, amb ingredients frescos i de qualitat, i amb una combinació de gustos exquisida, dels quals he de destacar el tàrtar de salmó, la meva debilitat irresistible.




Filet a la flama

En aquesta última visita les "sorpreses" van ser les següents: 

Amanida de formatge de cabra amb melmelada de tomàquet

Espardenyes

Tàrtar de tonyina

Tàrtar de Salmó

Tàrtar de Salmò

Després venia la fondue acompanyada d'unes safates amb trossets de carn de vedella, pollastre i llonganissa, i unes divertides salseres en forma de paleta de pintor per acompanyar la carn (salsa tàrtara, all i oli, barbacoa, picada d’all i julivert i salsa brava)



I per últim, una de les parts més importants de l’àpat: les delicioses postres de la casa. No hi ha paraules per descriure aquestes delícies, dels quals destaco l’increïble i intens pastis de xocolata, el suau i esponjós flam de coco i l’exquisit pastís de llimona amb un punt d’acidesa. Però aquesta vegada la temptació va anar més enllà, caient de quatre grapes al pecat més dolç: varem escollir la increïble fondue de xocolata. Aquí us deixo amb unes imatges perquè paraules ja no en tinc....




I per acabar, un brindis amb "llet de burra" el qual vull dedicar a l’Àlex, el seu recent nascut i a tota la seva família que ens i ens ha tractat tan bé durant tots aquests anys. Salut i fins la propera! 


______________________________________________________

Ara pots seguir L'Aparador de Reus per Facebook | Bloglovin'Instagram

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada