dilluns, 17 de juny del 2013

Hello Kitty, la meva gateta preferida!

M'agrada la Hello Kitty i el color rosa. Cert! ben cert! Així que no podia faltar aquest punt el dia del meu aniversari. 
La meva col·lecció d'aquesta encantadora gateta ja comença a ser important: de plàstic de diferents mides, impresa en diverses peces de roba, donant forma a un pot de sabor, en caixes i ara, de peluix! una encantadora Kitty amb el seu vestidet rosa i els seus llacets. 
Es ben cert que aquesta gateta blanca de forma antropomorfa i molt geométrica amb un llacet a la seva orella esquerra, amb la qual la marca Sanrio s'ha "forrat" literalmet, potser és un dels personatges més coneguts per tothom i des de fa més de 30 anys, una icona per milions de nenes, i no tan nenes...de tot el món. Però realment coneixeu la seva llegenda? És realment curiosa....
Diu la llegenda que la seva creadora, la dissenyadora Ikaka Shimizu, va fer un pacte amb el diable amb el qual la seva filla es salvaria...Durant els anys 70, hi havia una nena de 14 anys que estava en fase terminal de cáncer de boca. Els metges ja havien arrancat totes les esperances de la família en relació a la cura de la nena, així que la mare de la nena, Ikaka Shimizu, desesperada, va acudir a totes les esglesies, però al no obtenir resultats es va iniciar en l'ocultisme i satanisme, per al final, fer un pacte amb el diable. 
Va presentar la nena al diable perquè la curés i li va fer la promesa de fabricar una marca que fos famosa arreu del món. I segons sembla, el Diable va complir la seva part i la mare, també, creant la Hello Kitty. Aquesta llegenda ha portat a que algunes persones denominen a aquest personatge "la filla del diable" Que macu no?
Per altra banda, Yuko Yamaguchi, la persona que està al càrrec actualment i pel que sembla la segona dissenyadora d'aquesta gateta, el 2008 en una entrevista per a la revista TIMES va clarificar que el personatge no tenia boca perquè d'aquesta forma la gent que la mira pot projectar els seus propis sentiments en ella, per la seva cara inexpressiva, semblarà feliç si la persona que la mira és feliç i semblarà trista si la persona està trista. 
Bé, veritat o no, després de conèixer tot això encara trobeu tan encantadora aquesta gateta????  






Fonts: 
http://tejiendoelmundo.wordpress.com/2010/08/03/la-verdadera-historia-de-hello-kitty-%C2%BFrealidad-o-leyenda-urbana/
http://es.wikipedia.org/wiki/Hello_Kitty

______________________________________________________

Ara pots seguir L'Aparador de Reus per Facebook i Bloglovin'

1 comentari:

  1. No coneixia aquesta part més fosca de la seva història però sempre m'ha semblat una monada!! Que no tingui boca per projectar-hi els nostres sentiments és bastant maco, per això deuen tenir tant èxit!

    Petons

    ResponElimina