dimarts, 26 de març del 2013

El crocant de Pasqua


Ja tenim la Setmana Santa aquí: processons, els timbalers de Calanda, uns quants dies de descans i les mones de Pasqua! A mesura que et vas fent gran això d'esperar el dilluns de Pasqua per anar a buscar la mona es va perdent i aprofites aquests quatre dies per fer una escapadeta i tornar a casa el dilluns al vespre, així que la mona arriba amb certa antelació, i val a dir que la tradició no es perd i encara ara, m’arriba. Com ja vaig escriure en aquest bloc aquí, la meva mona és especial, però avui toca escriure d’un element que la fa veritablement especial: la figura de crocant. Una peça totalment artesanal i laboriosa realitzada amb ametlles trossejades i sucre caramel·litzada formant diferents figures decorades amb lacasitos de diversos colors: molinets de vent, avions, vaixells i casetes, entre altres. Les figures que acompanyen les meves mones de bescuit farcides de mantega de cada any són de la mítica  Confiteria Poy, que a part de ser una de les millors pastisseries de la ciutat, per a mi, és la millor en quan a mones de Pasqua. Una delícia que espero cada any impacient!
Com us deia, la figura de crocant és una peça que no falla mai i espero que això segueixi sent així per molts anys, tot i que aquesta especialitat que ens ofereixen molt poques pastisseries, cada vegada té menys presència i la seva varietat ha disminuït notablement. Sóc conscient de que això del crocant lamentablement, no ha calat tan com la típica figura de xocolata i que fins i tot hi ha una gran part de la població que en desconeix la seva existència, i això no pot ser!
Tot recordant la imatge de les prestatgeries de darrera del mostrador de “Cala Poy” plenes de figuretes de crocant d’elaboració complexa i de gust exquisit i dolç, dolç, dolç, des d’aquest bloc reivindico el crocant, o com diem a casa el crocanti de la mona de Pasqua. 

Les meves primeres mones i les meves primeres figures de crocant...







i aquí teniu les figures d'aquest any! 




______________________________________________________

Ara pots seguir L'Aparador de Reus per Facebook i Bloglovin'


1 comentari:

  1. Què guapa!!! La foto amb l'osset sentat de crocanti i tu al costat rient ho diu tot de la il.lusió que fa quan et donen la mona :)

    ResponElimina