dimecres, 16 d’agost del 2017

LA STIVA: un italià de debò


Ja us he demostrat en diverses ocasions que a Cambrils no només si pot menjar bon (i a vegades car) marisc, sinó que la seva proposta gastronòmica és molt variada i de qualitat. Avui escric d’un restaurant que tot i estar al “meollo” més turístic de Cambrils, m’havia passat desapercebut: LA STIVA (Carrer de Sant Pere, 7, Cambrils), un italià de qualitat, un italia de debó i molt recomanable.

Es podria considerar LA STIVA com un dels pocs restaurants italians de cara i ulls de la nostra zona on degustar una bona pizza, una molt bona pasta, o algun del seus altres suggeriments  propis de la cuina italiana.


Als fogons d’aquest restaurant de caràcter familiar hi trobem al Mateo i al seu fill, qui sembla ser l’encarregat de continuar amb el negoci familiar que va iniciar el seu pare, un italià que va trobar l’amor en aquesta localitat de la costa catalana i si va quedar. L’essència de LA STIVA prové de la cuina més tradicional elaborada per la mare de Mateo, una italiana del sud d’Itàlia que encara avui, amb 90 anys elabora el seu menjar: pasta, sales i demès,  de forma totalment natural i artesanal treballant amb cura i delicadesa els productes de mercat més frescos i de temporada.



L’especialitat de la seva carta és, sense dubte, la pasta, que ens la proposen amb acompanyaments de peix i marisc fresc, els ingredients més típics de Cambrils. En aquest restaurant doncs, podem trobar tan bon marisc com en altres restaurants especialitzats en aquest tipus de cuina, però amb la particularitat que a La Stiva, ens el serveixen amb un bon plat de pasta.  A la seva carta podem trobar plats com Spaghetti Almeja Fina, Spaghetti Frutti de Mare o Penne Cigalas y Calabacin, entre altres...

Penne Cigalas y Calabacin
La Stiva no es tracta d’un restaurant de temporada sinó que conta amb una clientela fidel que pot anar-hi a degustar els seus plats durant tot l’any. I a l’estiu, com ara, podem escollir entre gaudir d’un àpat a la terrassa o a l’interior del local.
El local és d’estil “tratoria” amb un puntet mariner i amb un toc refinat principalment aconseguit per l’ús dels colors gris i blanc, i bon gust en la decoració.



Des de que vaig descobrir aquest local ja m’hi considero clienta fidel, havent-hi anat varies vegades, i el que us puc recomanar que no us perdeu és el Vitello Tonnato, el Penne amb escamarlans i carbassó i qualsevol de les seves pizzes i per marxar amb un puntet dolç no us podeu perdre el seu tiramisú, tot i que el cremós de vainilla que vam provar la última vegada és espectacular! 

Vitello Tonnato




Cremós de Vainilla

Ah! I per la pròxima vegada els raviolis de poma que encara no hem provat i, segons ens van dir, prometen molt!

Buon Appetito! 

Segueix-me a

instagramfacebooktwitterlovin

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada