Ja us he demostrat en diverses ocasions que a
Cambrils no només si pot menjar bon (i a vegades car) marisc, sinó que la seva
proposta gastronòmica és molt variada i de qualitat. Avui escric d’un
restaurant que tot i estar al “meollo” més turístic de Cambrils, m’havia passat
desapercebut: LA STIVA (Carrer de Sant Pere, 7, Cambrils), un italià de
qualitat, un italia de debó i molt recomanable.
Es podria considerar LA STIVA com un dels pocs
restaurants italians de cara i ulls de la nostra zona on degustar una bona
pizza, una molt bona pasta, o algun del seus altres suggeriments propis de la cuina italiana.
Als fogons d’aquest restaurant de caràcter
familiar hi trobem al Mateo i al seu fill, qui sembla ser l’encarregat de
continuar amb el negoci familiar que va iniciar el seu pare, un italià que va
trobar l’amor en aquesta localitat de la costa catalana i si va quedar.
L’essència de LA STIVA prové de la cuina més tradicional elaborada per la mare
de Mateo, una italiana del sud d’Itàlia que encara avui, amb 90 anys elabora el
seu menjar: pasta, sales i demès, de
forma totalment natural i artesanal treballant amb cura i delicadesa els productes de mercat més frescos i de
temporada.
L’especialitat de la seva carta és, sense dubte,
la pasta, que ens la proposen amb acompanyaments de peix i marisc fresc, els
ingredients més típics de Cambrils. En aquest restaurant doncs, podem trobar
tan bon marisc com en altres restaurants especialitzats en aquest tipus de
cuina, però amb la particularitat que a La Stiva, ens el serveixen amb un bon plat
de pasta. A la seva carta podem trobar
plats com Spaghetti Almeja Fina, Spaghetti Frutti de Mare o Penne Cigalas y
Calabacin, entre altres...
Penne Cigalas y Calabacin |
La Stiva no es tracta d’un restaurant de
temporada sinó que conta amb una clientela fidel que pot anar-hi a degustar els
seus plats durant tot l’any. I a l’estiu, com ara, podem escollir entre gaudir
d’un àpat a la terrassa o a l’interior del local.
El local és d’estil “tratoria” amb un puntet
mariner i amb un toc refinat principalment aconseguit per l’ús dels colors gris
i blanc, i bon gust en la decoració.
Des de que vaig descobrir aquest local ja m’hi
considero clienta fidel, havent-hi anat varies vegades, i el que us puc
recomanar que no us perdeu és el Vitello Tonnato, el Penne amb escamarlans i
carbassó i qualsevol de les seves pizzes i per marxar amb un puntet dolç no us
podeu perdre el seu tiramisú, tot i que el cremós de vainilla que vam provar la
última vegada és espectacular!
Vitello Tonnato |
Cremós de Vainilla |
Ah! I per la pròxima vegada els raviolis de poma
que encara no hem provat i, segons ens van dir, prometen molt!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada