dilluns, 9 de novembre del 2015

SENSE REGISTRE: 3 inaguracions en 1 al Centre Comercial La Fira

El registre és la varietat lingüistica que s'utilitza en funció de la situació comunicativa en la que es troba el parlant. Aquest mot es pot aplicar també a la forma de vestir, de comportar-se i de ser en determinades situacions. No sempre ho fem bé, hi ha qui a més, tendeix a fer-ho sempre malament, i hi ha situacions que realment són memorables i estan irònicament plenes de SENSE REGISTRE. 
A raó de la inauguració tan esperada (o no) del Centre Comercial La Fira, he decidit crear una nova secció al blog sota el nom de SENSE REGISTRE. Segur que pel nom ja podeu intuir per on anirà la cosa, sinó ja ho anireu veient... només dir-vos que en aquesta secció em permetré el luxe de ser més crítica amb fets, esdeveniments, comportaments i actituds relacionats això sempre amb: el comerç, el shopping i les tendències, sense perdre de vista on estem...a Reus. 




No us vull fer perdre el temps explicant-vos com va anar la inauguració del Centre Comercial La Fira, d'això ja se'n han encarregat els mitjans de comunicació oficials. Només dir-vos que comparteixo l'opinió de Guillem Ramon-Salvat al seu article "La inauguració del Centre Comercial La Fira, els set detalls que ningú va veure" publicat a ReusDiari.cat, a la que només afeguiré un parell de comentaris:




Com ja vaig dir-vos, vaig tenir el privilegi de ser inivitada a l'acte com Premsa, fet que agraiexo a l'organització. Per poder acreditar-me havia d'arribar fins a l'entrada del Centre Comercial que estava custodiada per nombrosos "seguratas", i això no va ser una tasca fàcil gràcies a la prepotència i els pocs recursos d'un noiet vestit amb l'uniforme gris. M'esperava un gran sopar maridatge amb els vins del Celler de Capçanes a La Giberga i m'estava allí barallant amb un noi que suposadament feia la seva feina cobrant, per tal de jo poder cobrir l'acte "per amor a l'art"? Doncs si... 







Finalment i gràcies a altres persones alienes a la organització i a la pròpia Fira vaig poder accedir. Un cop dins, tot va anar molt ràpid, i no entenia perquè, quan sabia de gent que havia estat convocada a una inauguració a les 20:30h...eren una hora abans i allò ja estava ple de gent!!! Per què?  Més tard ho vaig entendre i em va decebre veure la divisió que s'havia fet en aquest acte, una divisió al meu parer molt poc apropiada. Us ho explico per si a hores d'ara encara no ho sabeu: es va convocar a polítics i a una selecció de persones i personatges públics, als que se'ls hi va entregar una polsereta, si, tipus aquelles del "todo incluido" a les 19:30, i a uns altres de suposadament "menys importants" una hora després, sense deixar-me la invitació massiva a tota la població al concert de les 22:30h. La diferencia però entre els dos primers grups no només era l'hora d'entrada sinó el que hi farien a dins. Els de les polseretes van poder gaudir d'un passeig express per les instal·lacions i l'entrada guiada en algunes botigues, però a més, després dels parlaments tenien dret a accedir a una zona VIP, suposadament amb les mateixes característiques que la zona NO VIP on estavem la resta. Si era el mateix..., calia? 



Zona "VIP"

Reus és una ciutat petita on la majoria ens coneixem (ni que no ens saludem pel carrer), no és Barcelona, ni Madrid, ni tan sols Saragossa...així que tan la població com els organitzadors de l'acte haurien de saber on som i com som. ¿Saben els de les polseretes que entre ells, els que van accedir sense polsera a les 20:30h i els que hi havia esperant expectants a l'entrada o els que estaven sopant a les cases de darrera de l'edifici, al C. Gaudí no hi ha tanta diferencia??? Alguns si, però d'altres..., si us plau! Més humilitat, i una xocolatada pels veïns que han sofert les obres durant tots aquests anys, als que encara els hi queda!!! Que no costa tant! 



Dit això, dir-vos que per mi el Centre Comercial, tot i estar encara inacabat, és maquíssim, i l'idea de que camines per un carrer més de la ciutat és compleix bastant. És molt accessible i pràctic, i les botigues són precioses, totes, el nou Zara també! Em va agradar assistir a l'acte només per aquest fet, un fet que crec que també hauria d'haver importat a la majoria, i no qui portava polsereta i qui no, o si donaven poc menjar o no....




_____________________________________________


Pots seguir L'Aparador de Reus a

2 comentaris:

  1. No sé de que t'estranyes. Metrovacesa= Madrid, o sigui 1000 Km d'aquí. Allí lo del "señorio " es porta molt, els poderosos no es barregen amb el poble, aquí som diferents.
    Quan ja no tinguem botigues autòctones amb personalitat pròpia les enyorarem, però serà massa tard. Per no parlar de que els beneficis del centre van lluny.
    Si els polítics creien que a Reus necessitàvem aquest centre comercial el podien haver fet amb capital dels botiguers o de gent de més aprop. El que passa és que els polítics no creien res, no pensaven quan van moure la fira d'allí, i si l'havien de moure, que fer amb l'edifici....i els que ho van parir no estaven a l’auguració, curiós el nyap l’inaugura un altre.
    Dius que el trobes maco, dons bé no sé, com tants centres comercials de tooot el món, impersonal, avorrit, amb productes impersonals i avorrits, pensats perque la gent consumeixi coses buides que no fan la felicitat ni milloren la vida....però això ja és una altre tema.

    ResponElimina
  2. He passejat pel Raval de Jesus i què em trobo? Tendes en liquidació:((

    ResponElimina