divendres, 5 de setembre del 2014

El Restaurant de les Delícies

En el post d’avui, una proposta per aquest cap de setmana....Que us sembla una escapadeta al Delta de l’Ebre? Concretament a Sant Carles de la Ràpita, a gaudir d’un molt bon àpat i passar una bona estona. Els que em coneixeu sabeu que sovint em refugio a la meravellosa zona de Les Terres de l’Ebre, on gaudeixo de les seves platges, el mar, el marisc i el paisatge canviant protagonitzat pels quadres d’arròs. Allí, a Sant Carles de la Ràpita, “La Ràpita” per als residents de la zona, trobem indrets molt interessants. L’estiu passat ja vaig escriure de dos establiments d’aquesta localitat: La Finestra Deco, un lloc encantador on trobar-hi objectes per a decorar la nostra llar, i la Perruqueria Estètica Germanes Baila. Aquest últim, un centre especialitzat en tractaments del cabell, amb botiga i centre, i des de fa uns mesos amb nou blog on podem llegir consells, novetats i tendències en perruqueria i estètica: el blog de les Germanes Baila.
Avui doncs, continuo escrivint d’un altre establiment d’aquesta localitat. Aquest en relació al punt que em feia falta: gastronomia. I és que a La Ràpita no només podem degustar els seus exquisits plats de marisc i peix fresc, sinó que també hi té cabuda un tipus de propostes gastronòmiques diferents, cuina de mercat, creativa, d’autor. Concretament avui escric del Restaurant Les Delícies. Un restaurant amagant, situat entremig del complex d’apartaments de Les Delícies, al Carrer Sant Isidre, 255, de Sant Carles de la Ràpita. Un restaurant fundat l’any 1946, que ha passat per les mans de 3 generacions, i que ara està a càrrec de l’Albert Guzmán, net dels fundadors. Un jove xef format a l’Escola d’Hostaleria de Cambrils i amb una trajectòria internacional que de Sant Joan a La Diada, ens ofereix una cuina delicada, innovadora i diferent en aquest restaurant.  La resta de l’any el restaurant roman tancat.
El Restaurant Les Delícies és un restaurant on pots escollir un dels típics plats de marisc de la zona, però on també pots anar més enllà i atrevir-te a degustar les seves noves propostes: uns plats ben elaborats amb productes frescos i de qualitat,  cuidadosament presentats, plens d’originalitat, i amb una mescla de sabors perfecta i exquisida, combinant peix, carn i productes de la terra. Autèntiques delícies! 
Val la pena anar-hi, us ho asseguro. I no us deixeu influenciar per l’aparença casolana i amb poca gràcia del local, perquè els plats que en surten de la seva cuina i que pots degustar en una de les tauletes d’estovalles blaves de la seva terrassa, acompanyats d’un servei impecable, aporten tot l’encís i encant al lloc.
Vam deixar que el xef, l’Albert, escollis el nostre sopar, i aquesta va ser la seva proposta:

Amanida de Cuscús

Broqueta de llagostí amb cobertura de kataifi

Vieira amb oli de ceps amb fesols al vi blanc i botifarra negre 

Tataki de tonyina amb espàrrecs verds i maduixes   


Secret amb pebrot, carabassó, patata violeta i cacauets   


I de postres, un deliciós coulant amb gelat i un exquisit iogurt grec amb melmelada de fruits vermells  



I per pair-ho tot bé, el toc final: un gotet de licor d'arròs d'Arrossaires del Delta



Si voleu descobrir i assaborir la seva oferta gastronòmica, 100% recomanable, us queden pocs dies, perquè, com deia, l’endemà de la Diada, l’11 de setembre, el local tanca. Això si, sinó teniu la oportunitat d’anar-hi aquest any. A partir del pròxim 1 d'abril de 2015, podem tornar a gaudir de la cuina del Restaurant Les Delícies, un autèntic plaer.  

_____________________________________________

Pots seguir L'Aparador de Reus a

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada