Des de fa temps tenia pendent escriure d’un nou, bé, ja
no tan nou restaurant de la ciutat: La Giberga. Situat al Carrer Vilà, regentat
per l’encantadora Mai, propietària i xef, trobem un establiment sobri però
alhora càlid i agradable, amb un punt nostàlgic i proper, aquest punt que ja
trobem en el propi nom del local “La Giberga”, nom al qual s'anomenava una partida de finques de
Porrera.
Decorat de forma cuidada però alhora sense floritures,
senzill i amb una il·luminació excel·lent, amb uns detalls que el fan
especial: fotografies en blanc i negre i un poema.. tot amb connotacions de la
terra i de la vinya. Un ambient agradable i tranquil per gaudir d’un bon
àpat.
Tradició i creativitat es fonen en cada plat, en cada
àpat a La Giberga. I la Mai, ens sorprèn
cada nit no només a través dels seus plats ben presentats, elaborats amb productes
de la terra i de qualitat, ben generosos i abundants, sinó que sempre hi ha
un moment de la nit en que s’aparta dels fogons per sortir a la sala a saludar
la clientela i explicar alguna anècdota, parlar de l’últim plat que ha decidit
incorporar a la carta, explicar secrets de l’ofici que possiblement molts
professionals dels fogons no ho farien mai, i fent unes rialles.
I per marinar l’oferta gastronòmica de la Giberga,
tenim una carta de vins seleccionats amb cura. Vins amb DO de proximitat i, és
que essent la propietari de terra de vins, no podia ser d’una altra manera.
D’un temps ençà, la Mai a més de la seva carta i els
menús de migdia, ha creat un menú de tapes per compartir per les nits de dilluns a dijous del qual ja ens hem fet seguidors. Un menú al preu mòdic de 18€ per
persona, i dic mòdic perquè la relació qualitat-quantitat-preu és més que bona.
Aquí deixo algunes fotografies del nostre últim àpat a
La Giberga
Pernil ibèric amb pa amb tomaquet |
Cassoleta de verdures amb formatge de cabra |
Calamars a la planxa |
I de postres...Gelat de Torró amb xocolata |
Segons ens va explicar la Mai, deien que de La Giberga
(de Porrera) tot surt bo, i ara podem seguir afirmant que de La Giberga (de
Reus) també surt tot bo, boníssim! I sinó aneu-hi i ja em direu el què...
Moltes felicitats Mai i fins aquest vespre!
Enllaços d’interès:
______________________________________________________
La Giberga, un lloc per anar i per repetir.
ResponEliminaI la Mai, magnífica cuinera, bona amfitriona i excel·lent conversadora :-)
PTnts
Dolça