dijous, 23 de maig del 2013

De La Giberga en surt tot bo!


Des de fa temps tenia pendent escriure d’un nou, bé, ja no tan nou restaurant de la ciutat: La Giberga. Situat al Carrer Vilà, regentat per l’encantadora Mai, propietària i xef, trobem un establiment sobri però alhora càlid i agradable, amb un punt nostàlgic i proper, aquest punt que ja trobem en el propi nom del local “La Giberga”, nom al qual s'anomenava una partida de finques de Porrera.
Decorat de forma cuidada però alhora sense floritures, senzill i amb una il·luminació excel·lent, amb uns detalls que el fan especial: fotografies en blanc i negre i un poema.. tot amb connotacions de la terra i de la vinya. Un ambient agradable i tranquil per gaudir d’un bon àpat.

Tradició i creativitat es fonen en cada plat, en cada àpat a La Giberga.  I la Mai, ens sorprèn cada nit no només a través dels seus plats ben presentats, elaborats amb productes de la terra i de qualitat, ben generosos i abundants, sinó que sempre hi ha un moment de la nit en que s’aparta dels fogons per sortir a la sala a saludar la clientela i explicar alguna anècdota, parlar de l’últim plat que ha decidit incorporar a la carta, explicar secrets de l’ofici que possiblement molts professionals dels fogons no ho farien mai, i fent unes rialles.
I per marinar l’oferta gastronòmica de la Giberga, tenim una carta de vins seleccionats amb cura. Vins amb DO de proximitat i, és que essent la propietari de terra de vins, no podia ser d’una altra manera.  
D’un temps ençà, la Mai a més de la seva carta i els menús de migdia, ha creat un menú de tapes per compartir per les nits de dilluns a dijous del qual ja ens hem fet seguidors. Un menú al preu mòdic de 18€ per persona, i dic mòdic perquè la relació qualitat-quantitat-preu és més que bona.

Aquí deixo algunes fotografies del nostre últim àpat a La Giberga




Pernil ibèric amb pa amb tomaquet

Cassoleta de verdures amb formatge de cabra

Calamars a la planxa 



I de postres...Gelat de Torró amb xocolata 


Segons ens va explicar la Mai, deien que de La Giberga (de Porrera) tot surt bo, i ara podem seguir afirmant que de La Giberga (de Reus) també surt tot bo, boníssim! I sinó aneu-hi i ja em direu el què...

Moltes felicitats Mai i fins aquest vespre!  

Enllaços d’interès:




______________________________________________________

Ara pots seguir L'Aparador de Reus per Facebook i Bloglovin'

1 comentari:

  1. La Giberga, un lloc per anar i per repetir.
    I la Mai, magnífica cuinera, bona amfitriona i excel·lent conversadora :-)


    PTnts
    Dolça

    ResponElimina