divendres, 28 de setembre del 2018

La llum de la Sagrada Família a la Galeria Anquins



Reprenc el blog amb una nova proposta, però avui la proposta no serà gastronòmica sinó cultural: la exposició “ORIGEN. La llum de la Sagrada Família” de Joan Vila-Grau a la Galeria d’Art Anquins de Reus. Una exposició d’interès per la nostra ciutat per l’estreta vinculació entre l’arquitecte originari de la Sagrada Família, Antoni Gaudí i Reus, la localitat on va néixer. 

Al llarg de 18 anys, l’artista Joan Vila-Grau ha realitzat els dissenys dels vitralls de la Basílica de la Sagrada Família, creant un gran corpus d'aquarel·les que ara s’exposaran a la Galeria d’Art Anquins de Reus.


Amb aquesta exposició “ORIGEN. La llum de la Sagrada Família” que aplega una acurada selecció de les aquarel·les originals creades
per Joan Vila-Grau, la galeria inicia la temporada artística.
Una exposició molt especial i vinculada a la ciutat de Reus, origen de qui va concebre la Sagrada Família, l'arquitecte Antoni Gaudí.
Les obres que conformen l'exposició són esbossos, proves de color i estats finals que l'artista va crear per transformar-los en els vitralls de la Sagrada Família. Es tracta del conjunt vitraller més gran d'Europa.


A més de les aquarel·les s’ofereix la possibilitat de gaudir d’un audiovisual realitzat per TV3 sobre el procés creatiu en el qual s’entrevista al seu autor.

Pel que fa a aquest, Joan Vila-Grau, després d’una extensa trajectòria en el camp de la pintura i en l’art litúrgic, va rebre l’encàrrec de la Fundació Junta Constructora del Temple Expiatori de la Sagrada Família l’any 1999, un treball que suposarà la culminació de tota una vida treballant en el camp de l'art i del vitrall. Joan Vila-Grau crea el gran projecte dels vitralls de la Sagrada Família aprofitant les variacions d’il·luminació degudes al moviment del sol al voltant de la basílica. L’artista té en compte, per exemple, l ́ús de colors càlids a la façana de ponent –façana de la passió- i l’ús de colors més freds a la façana de llevant –façana del naixement- per on neix el dia. Joan Vila-Grau entén la fe com un fet lliure i personal: els vitralls reflecteixen abstractament aquesta espiritualitat.




Cada obra és una peça d’un gran trencaclosques de llum. Les aquarel·les preparatòries de Joan Vila-Grau són en elles mateixes pintures acabades, per la seva bellesa, i obres que resten obertes, ja que només es poden veure completes al Temple de Gaudí.


Podem gaudir d’aquesta exposició des del 14 de setembre fins el 17 d’octubre dins l’horari habitual de la galeria però ha més, s’han programat altres activitats al voltant de la exposició:
Aquest dissabte 29 de setembre: Taller gratuït per a nens (de 6 a 12 anys) per tal d’apropar els colors, la llum i l’obra de Gaudí al públic més jove, d’una forma lúdica i divertida, i que anirà a càrrec de l’artista Ester Torredelforth. Inscripcions a través de info@anquins.com

A més, també està prevista una visita guiada a l’exposició i a la Basílica de la Sagrada Família a Barcelona amb comentaris de l’artista.
Per a més informació contacteu amb la Galeria.


“ORIGENS: la llum de la Sagrada Família” és una exposició diferent, amb un punt més didàctic i amb una complicitat especial per part dels reusencs. Visita-la!


Segueix-me a

instagramfacebooklovin

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada