dimarts, 12 de novembre del 2013

INSTAVACANCES: BERLÍN

Els que m’aneu seguint i els que em coneixeu sabreu que...ESTIC DE VANCANCES! I que la setmana passada vaig estar uns dies coneixent Berlín. Un viatge que si no heu fet, us recomano al 100%! 
Berlín és una ciutat de contrastos, una ciutat amb molta història per no oblidar: guerres, injustícies, pors i resignacions. Una ciutat amb les restes d’un mur caigut que separava la part occidental de l’oriental, o com bé diuen “una illa democràtica en un mar totalitari”. Una ciutat que es reconstrueix, que està permanentment en construcció. Una ciutat plena de simbolismes, callada però alhora frenètica...Realment una ciutat per descobrir.

Aquí deixo algun dels instants de les nostres vacances a Berlín, així com alguna recomanació per si teniu pensant anar-hi! 

  • Si aneu per lliure planifiqueu el viatge amb una mica d'antelació i deixeu-vos aconsellar per la gent que ja ha visitat la ciutat (sempre va bé conèixer les experiències dels altres) i sobretot agafeu jaqueta i penseu que hi plou bastant! 

  • Val molt la pena visitar l'edifici del Reichstag (Parlament Alemany) Entrar dins i pujar a la cúpula de vindre des d'on es pot veure tot Berlín al voltant, i a sota la sala del Parlament. L'entrada és gratuïta, però s'ha de demanar acreditació i cita 3 o 4 dies abans d'anar-hi, i un cop acceptada s'ha de presentar a l'entrada perquè et deixin passar, sinó es impossible accedir-hi. Més info aquí
  • La Porta de Branderburg és una de les principals icones de Berlín i d'Alemania. És un dels edificis que es poden visitar de nit i és preciós. 
  • Berlín és una ciutat estalviadora i així queda constància cada dia a partir de les 5-6 de la tarda quan es fa fosc i la gran majoria de carrers queden a les fosques. Podem assegurar que Berlín no gasta massa en enllumenat públic. No obstant, no tens la sensació de perill en cap moment.


  • Hi ha moltes coses per descobrir, visitar i conèixer. Us recomano començar l'estada amb tour guiat per la ciutat. Nosaltres varem fer el de NewBerlín, una empresa que realiza tours on només pagues el que vols i si vols un cop l'has finalitzat, i pel que sembla estan presents en moltes capitals europees. Sense reservar acudeixes al punt de trobada a les hores indicades i llestos... així de fàcil! El tour està molt bé, és molt interessant i el guia que ens va tocar la veritat es que molt, molt bé. Us ho recomano. Més info aquí 
  • Cal portar calçat còmode, tot i així acabes amb els peus destrossats. Berlín és una ciutat on s'ha de caminar, caminar molt i moltes hores! Deixeu-vos els tacons a casa! 


  • El tema dels museus també és una altre història. La ciutat en té més de 170. La principal zona museística de la ciutat i una de les més importants del món és la denominada "Illa dels Museus", declarada Patrimoni de la Humanitat per l'UNESCO. Allí trobem 5 museus entre els quals n'hi ha un d'imprescindible: El Museu de Pérgamo (Pergamonmuseum). La veritat és que és sorprenent! (L'entrada inclou audioguia)


  • La Torre de la Televisió: un altre icona de la ciutat. Pots pujar-hi i veure tot Berlín des de més de 200 metres d'altura. Nosaltres no vam trobar cua, però segons sembla té una gran afluència durant el període més turístic, així que podeu fer la compra de l'entrada online aquí. El cost de l'entrada general és de 12,50€ (al meu parer, una mica car...). Val la pena anar-hi de dia tenint en compte la poca il·luminació nocturna, i anar-hi un dia que no estigui gaire tapat per poder gaudir més de les vistes. 

  • Pel que fa al menjar típic, doncs bé, bo, però res de l'altre món (el nostre és molt més bo i ric, però que hi hem de fer). Entre altres plats cal destacar el Currywurst (salsitxa alemanya servida tallada flotant en un mar de salsa de quètxup i curri en pols), perfecte per fer un mos ràpid al migdia. El Schnitzel, filet de porc o de vedella arrebossat i acompanyat amb patates i alguna verdura. I també altres com el Leberwurst, les Königsberger Klopse o les Klöße. En general està bé, però si no us fa el pes no patiu, la ciutat ofereix una multitud de possibilitats gastronòmiques. 
  • Una altra cosa important a saber és s'ha de deixar propina tan als restaurants com als taxis. Bé, és habitual que la gent en deixi i, els que vivim a Espanya tenim la fama de no deixar-ne i ells ho saben... així que podeu fer dues coses: sorprendre'ls deixant-ne, o seguir mantenint aquesta reputació que sincerament crec que a la llarga ens fa més mal que bé. 
  • Una de les zones més populars on pots degustar la típica cuina berlinesa és al Barri de San Nicolàs (Nikolaiviertel). Un barri d'estètica medieval amb molt d'encant i on realment és menja molt bé. 
  • Pel que fa a la beguda típica, no us dic res nou si us dic que és la cervesa, oi? Doncs sí, en trobem de infinitat de marques i tipus, per norma general més fina que la que trobem per aquí. Destacar la Berliner Weisse, una cervesa lleugera i dolça, d'un color tèrbol que es beu amb un raig de xarop de aspèrula (verd) o gerds (vermell). 




  • I per últim, el transport. Diuen que un dels millors del món...sento discrepar, tot i que potser no vaig tenir temps de conèixer-lo més a fons. Segons diuen pots anar a tots els punts de la ciutat mitjançant transport públic....jo us asseguro que vaig haver de caminar molt! Estudieu-vos aquesta web  aquí abans del viatge i aconseguiu un plànol del metro. 
  • Sembla gratuït...però no ho és! Compreu bitllet per viatjar en transport públic.
  • El millor és agafar un bitllet diari (zones Berlín AB) que té un preu de 6,70€. O si sou un grup us valdrà la pena agafar un tiquet de grup. Important! Si agafeu aquest tipus de bitllet no valideu cada vegada que agafeu un transport, només s'ha de validar la primera vegada....us ho dic per experiència...
  • Viatjar de/a l'aeroport de Berlín-Tegel és molt fàcil i econòmic si ho compares amb altres ciutats. S'ha d'agafar un autobús amb les sigles TXL i el cost del bitllet es de 2,5€ o bé, utilitzant el tiquet convencional de transport públic. El que és una mica més complicat es moure's per l'aeroport. A l'hora de la tornada el més ràpid és anar al taulell d'informació perquè t'indiquin per on has d'anar. 


No us perdeu el post de demà... de compres per Berlín.  

I recorda que estem de sorteig, participa-hi aquí
_____________________________________________


Pots seguir L'Aparador de Reus a



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada