dilluns, 15 d’abril del 2013

El Ganxet Pintxo inaugural


Ja portem quatre dies plens d’activitats a la ciutat, que van començar dijous passat amb la inauguració oficial de la quarta edició de la “GanxetPintxo”, la ruta de tapes de Reus. Una inauguració que va tenir lloc al restaurant Portofino, al Passeig Mata.  Un acte en que no hi van faltar els parlaments oficials encapçalats per la padrina d’aquesta edició, Mariona Quadrada, els gestos de complicitat i algun que altre problema tècnic, a més, és clar, de la degustació del Ganxet Pintxo proposat pel propi restaurant on es realitzava l’acta, el Ganxet Pintxo inaugural: Pizzeta amb fuet del país i oli de tòfona. Potser el que si que hi va faltar varen ser els protagonistes d’aquest esdeveniment, la majoria dels 53 participants: restaurants, bars i pastisseries que ja ens esperaven als seus establiments amb les tapes i les canyes per 2,5 euros, i que ho continuaran fent fins el dimarts 23 d’abril, coincidint amb la Diada de Sant Jordi. 




I després, venia un altre acte inaugural, aquest de caire més íntim: la nostra pròpia inauguració de la terrassa del Restaurant El Círcol, que torna a baixar les cadires, les taules i les seves tapetes a la Plaça del Prim, i aquesta temporada a més també tenim terrassa per anar-hi a esmorzar, obre pel matí! I que millor que celebrar aquest fet, degustant el seu Ganxet Pintxo: Timbàl Català, fesols saltats amb tomacó, botifarra negra i llonganissa, boníssim! 


Divendres i dissabte: Ganxet Pintxo i Reus Spring Show! Pintxos, degustacions, desfilades i activitats diverses pels carrers i a l’interior de molts establiments. 


La ballarina del Barato




I al Tastets, a la Plaça de les Basses, el seu pintxo: Tastets de cucurutxo, una original presentació en el qual, l'element principal és la seva deliciosa mandonguilla com a bola d'un cucurutxo farcit de mousse de carxofa i polsim d'avellana de Reus, 100% recomanable!


I Diumenge la ruta del Ganxet Pintxo a l’hora del vermut, amb un solet i una temperatura totalment primaveral. Donava gust estar-se a les terrassetes dels establiments del centre de la ciutat amb aquell solet degustant els deliciosos Ganxet Pintxos.

Provant un establiment de ressent inauguració, Star Burger, situat al Carrer Santa Anna, 14, que ens ofereix una Mini hot dog tropical, un minientrepà de frankfurt, mozzarella, ceba cruixent i patates xips. Un bon Ganxet Pintxo per començar el dia, tot i que la beguda és bastant escassa i no tens l'opció de degustar el pintxo acompanyat d'aigua. 


Passant pel Km. 0 de la Ganxet Pintxo...


I més pintxos!!! A El Racó del Vermut, a El Pallol, els Llagostins indignats, una broqueta de dos llagostins tebis amb un toc de salsa indignada, molt bona i a més combinada amb un vermut! Perfecte!



I per acabar un migdia de diumenge rodó, gaudir de les vistes mentre degustes la proposta del Restaurant Gaudir, que com era d'esperar ens va tornar a sorprendre amb un Ganxet Pintxo excel·lent, un dels millors que he provat! el Totxo per gaudir: milfulles de melós de vedella, albergínia, pebrot vermell escalivat i caramel·litzat amb formatge de cabra i amb oli d'oliva Borges. 



Que us sembla aquest inici d'abril? i la cosa no s'ha acabat, tot just acaba de començar! Bona Ganxet Pintxo a tots!

______________________________________________________

Ara pots seguir L'Aparador de Reus per Facebook i Bloglovin'






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada