divendres, 20 d’abril del 2018

L'Art més a prop de tothom


El post d’avui em fa especial il·lusió perquè, escric d’art i d’una nova proposta de la Galeria d’Art Anquins. M’encanta l’art i m’alegra poder compartir amb vosaltres propostes diferents, i més si aquestes estan associades amb experimentació i creativitat.  
Una de les coses que més em fascina d’Anquins és el constant esforç per apropar l’art a tothom d’aquesta galeria amb una reputació i un prestigi reconegudíssim. No és la primera vegada que escrit d’aquest establiment, els que m’aneu seguint ja ho sabeu, però la veritat és que m’encanta poder-ho fer, si així puc contribuir a apropar-vos l’art. Apropar-vos a una galeria d’art que està oberta perquè hi entreu, igual que entreu a una botiga de moda, una llibreria, una sabateria... Si, se que costa però m’encantaria poder-vos convèncer perquè dediquéssiu uns minuts, un matí o una tarda, a apropar-vos a la galeria i passejar-hi gaudint d’una de les seves exposicions igual que ho feu pel centre de la ciutat. Segur que el que descobrireu no us serà indiferent...


Una de les seves exposicions com la que podem gaudir aquests dies és la de “Paisatges sonors” de David Casals. David Casals és un pintor de Centelles, llicenciat i doctorat en pintura per la Universitat de Barcelona conegut, principalment pels seus paisatges, però que fa 5 anys es va volen allunyar d’aquesta temàtica, retrobant-si de nou aquest últim any, en la que els protagonistes de la seva obra són els colors, les formes i la matèria. 


En aquestes noves obres es veu reflectit aspectes no tan visual del paisatge, com la sonoritat, el que és més inapreciable. 



Les “capes sonores”, conceptes que defineix les diferents textures de so que pot tenir una cançó, són una bonica metàfora de les diferents capes de pintura que pot tenir una obra, i és conceptualment molt pròxim a la manera com l’artista treballa els quadres. D’aquest paral·lelisme, David Casals extreu tant el títol de les obres com el de l’exposició de paisatges de colors vibrants i mescla de tècniques artístiques que la galeria ens ofereix per donar la benvinguda a la primavera.


A més, amb l’afany d’apropar l’art a tothom, la Galeria ens ve proposant activitats per als més petits. La pròxima, el dissabte 5 de maig, dia en que finalitza la exposició de David Casals, de 11 a 13h. Es tracta del taller infantil “Colors de paisatge” impartit pel propi artista, en la que una dotzena de nens d’entre 6 i 12 anys crearan composicions coloristes a partir de les quals imaginaran els seus paisatges ideals i s’endinsaran dins d’ell. Una molt bona oportunitat de que els més petits tinguin els seus primers contactes amb l’essència artística i al mateix temps, comparteixin temps i experiències amb un artista de la talla de David Casals.


Podeu inscriure els vostres petits trucant al 977 312 759, enviant un email a info@anquins.com o bé, dirigint-vos a la galeria, C/Campoamor, 2 de Reus. El taller és gratuït i les places són limitades.

I això no és tot, perquè, de nou, la Galeria d’Art Anquins m’ha donat l’oportunitat de sortejar una litografia de l’artista entre tots els nostres seguidors d’Instagram. Així que, formeu part d’aquesta xarxa social, esteu ben atents al meu perfil @juditgt perquè en breu us informaré de com podeu aconseguir-la.

Segueix-me a

instagramfacebooklovin

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada