diumenge, 19 d’agost del 2012

La revetlla del Reusmi


Cada any, la nit del 14 d’agost, el Reus Mediterrani es converteix en un punt de reunió per molts reusencs i reusenques que celebren la revetlla d’aquesta urbanització d’apartaments, situada al barri de Vilafortuny de Cambrils, creada per un grup de reusencs que estiuejaven a les desaparegudes casetes de bany de la platja de Salou. Ja fa anys, que la família tenim un apartament en aquesta urbanització, i que hi gaudim de l’estiu. Abans, passàvem els estius a Reus Camp i Mar, al centre de Salou, en l’altra urbanització creada també per un altre grup de reusencs de les casetes de la platja, i des de fa més de 10 anys, a Reus Mediterrani, o com l’anomenem alguns dels residents el Reusmi.  Per molts semblarà estrany que la gent decideixi passar els estius a 12 quilòmetres de la ciutat on resideix durant la resta de l’any, però quan ja ho has viscut des de petit, això no té res d’estrany, al contrari, els estius sense apartaments no serien el mateix, i menys quan ets petit: els amics d’estiu, la platja a tocar de casa, poder anar tot el dia amb banyador i xancletes i només parar a casa pels àpats, sortir a passejar per la platja i fer una copeta en un dels xiringuitos sota les estrelles i amb el brunzit de les ones del mar de fons...no n’és d’estrany no, és un luxe!
Com és tradició durant la setmana prèvia al 15 d’agost, molts dels propietaris i els seus familiars i amics celebren conjuntament les activitats que es van realitzant, que tenen el seu punt més àlgic la nit del 14 d’agost, amb un multitudinari sopar de germanor on acostumen a ser un clàssic les coques en recapte, les coques dolces, el cava i els llumets de colors. A la nostra taula l’àpat va tenir un punt d’originalitat, protagonitzat per dos grans croissants farcits del qual vaig parlar-ne aquí, impressionants i boníssims. Una proposta que Cal Llenguet posa a la nostra disposició a diari.  



Però aquesta vegada els croissants varen haver de compartir el protagonisme amb les postres: una síndria molt particular, graciosa i creativa que va despertar la curiositat dels més menut i també d’algun adult. Una síndria convertida en un graciós tauró que la Rosa va tenir la paciència i l’art de crear, convertint un postre insípid i corrent, amb un postre festiu, divertit i molt original.  




I després del sopar...el ball fins a la matinada, amenitzat amb l’orquestra Tangara. Una revetlla estiuenca que ni el tauró es va voler perdre...fins i tot li van dedicar una cançó!  


______________________________________________________

Ara pots seguir L'Aparador de Reus pel Facebook



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada