diumenge, 28 de febrer del 2016

Vapor Lab: un espai d'oportunitats i sinèriga

El coworking? I això que és? Per als que encara no coneixeu aquest terme, aquí teniu un breu resum de la definició que en fan a la Wikipedia: "treball en cooperació. Una forma de treball que permet a professionals independents, emprenedors i petites empreses de diferents sectors, compartir un mateix lloc de treball físic, desenvolupant els seus projectes professionals de forma independent, fomentant, al mateix temps, projectes conjunts. 
Com segur sabreu, a Reus, hi ha diversos espais, vivers d'empreses, des d’on molts professionals i empreses ofereixen els seus serveis, però on possiblement és practiqui més el coworking és a Vapor Lab, i és que vaig poder conèixer i percebre en primera persona que allí realment no només s'hi comparteix espai físic. Només passant uns minuts en aquell espai, qualsevol es pot fer a l'idea de que el coworking va molt més enllà d'aquesta simple definició.



Com la majoria de ciutadans de Reus, jo coneixia l’existència de Vapor Lab, aquest centre situat al Carrer Sant Serapi, 2, al Barri del Carme, però fa pocs dies vaig tenir el plaer de conèixer-lo més a fons gràcies a una de les seves recents incorporacions: la Lluïsa Crusells, creadora i fundadora de Origami Art & Teràpia, que a principis d'any va decidir traslladar el seu taller a Vapor Lab, fins aleshores ubicat al Carrer Llovera. Des del passat mes de gener, la Lluïsa imparteix els seus cursos, tallers i monogràfics d'origami en un espai més ampli, més versàtil i més pròxim a tothom, compartint un espai físic, experiències i vivències amb altres professionals d’àmbits molt diversos.     




Cal dir que Vapor Lab està ubicat en un espai privilegiat, en un edifici singular, una nau d’estil modernista dissenyada per Pere Caselles l’any 1903, que albergava una fàbrica on es generava el vapor necessari per fer funcionar els telers del Vapor Vell, i que posteriorment, al 2006, va ser rehabilitat de forma magistral amb l'objectiu d'ubicar la delegació de Reus del Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya que va durar poc: al desembre de 2008 va haver de tancar a causa de la crisis de la construcció, que afectava directament aquest sector. Un temps després i a dia d’avui, aquest edifici s’ha convertit en un centre de coworking albergant un conjunt de professionals d’àmbits tan diversos com: el disseny, la fotografia, el màrqueting i la comunicació, l’arquitectura, l’enginyeria, la jardineria, la moda, la docència en àmbits molt diversos, etc. Tots aquests professionals gaudeixen del seu lloc de feina, fixe o variable, per dies o per hores; diverses sales de reunions, i d’un gran espai molt versàtil i ple de possibilitats per dur a terme: conferències, tallers, xerrades i activitats de molts tipus, només és qüestió de posar-hi creativitat a la cosa... 
Però a més, Vapor Lab forma part de la Xarxa d'Espais Coworking del Camp (XECC) junt amb el Tallercoworking de La Selva i l'Espai La Magrana de Valls i La Caravana Coworking de Tarragona, fet que possibilita un creixement professional dins el Camp de Tarragona facilitant la mobilitat, compartint espais, i unint persones i projectes.  



Potser hi ha qui està començant i no és pot permetre el luxe de pagar un local per desenvolupar-hi la seva activitat, potser hi ha qui treballa des de casa i el fet de treballar en un espai com aquest li permet ser més rigorós amb els horaris i al mateix temps compartir experiències i fins i tot desenvolupar projectes en comú amb altres professionals... a mi senzillament em va encantar, i crec, sense dubte, que és un molt bon lloc on arrencar i  desenvolupar un projecte personal i al mateix temps, crear sinèrgia.  



Val la pena anar-hi a conèixer l’espai i els professionals que hi treballen. Veureu com ràpidament s’impregneu del bon rotllo i el positivisme que si respira, però per anar obrint boca us deixo l’enllaç on podeu fer un tour virtual.

_____________________________________________
Pots seguir L'Aparador de Reus a

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada