dimecres, 17 de febrer del 2016

La Galera com a protagonista

La galera, aquest crustaci per a molts desconegut, rebutjat o simplement apte per fer bon caldo de peix i donar gust a la paella, és aquest dies el gran protagonista de moltes localitats amb tradició marinera on aquesta és un producte local, de carn fina i gustosa. I és que cal dir que durant els últims anys, ha aconseguit fer-se un lloc important i guanyar pes i preu en la nostra gastronomia.

He de dir que sempre m’ha agradat, des de petita, tot i que he de reconèixer una certa peresa a l’hora de menjar-me-la, sobretot, a l’hora de pelar-la: la bèstia no és massa fineta, i les seves punxes a vegades donen guerra, però tot i així val la pena degustar-la, i més, si és a través de receptes diferents, originals i elaborats expressament per i amb aquest ingredient com a protagonista.

Aquest cap de setmana, vam decidir anar a Cambrils, i sopar en un dels restaurants que participen en les 12es Jornades que aquesta localitat dedica a La Galera que té lloc del 5 al 21 de febrer. Dins del marc d’activitats previstes durant aquests dies, 40 restaurants d’aquesta localitat han preparat menús de diferents preus i estils, però amb una característica comú: la galera i la cuina marinera.


Vam decidir anar a conèixer i degustar una de les propostes d’un dels millors restaurants de la província, Can Bosch de Cambrils, un punt de referència de la nostra gastronomia, que com sabreu, està distingit amb una merescudíssima Estrella Michelín des del 1984. Era la primera vegada que hi anàvem, i tot i que no és un lloc per anar-hi cada dia... segur que repetirem.
El local en sí, situat a la Rambla de Jaume I, 19, ha estat de reformes durant els últims mesos, i tot i que la part principal ja està acabada, encara queden sales per reformar i donar al restaurant, un look més actual, d’acord amb el seu estil i categoria. És molt agradable: colors clars, taules àmplies i decoració subtil. Consta de dues plantes: a planta baixa, l’entrada i recepció i un menjador gran, força diàfan però amb una perfecte col·locació de les taules que garanteixen la intimitat dels comensals. A la part de dalt, una bodega de vins i caves i dos menjadors més petits de caràcter privat.   

La nostra experiència va ser molt bona, vam gaudir molt de l’experiència. L’establiment ens ofereix, a més de plats a la carta, varis menús degustació, basats en general en la cuina marinera d'autor. Nosaltres vam optar pel menú de la Galera marinat amb un cava, recomanació del sommelier.

El menú degustació constava dels següents plats:

Snacks - Caixeta Can Bosch - Tapa d’aperitius



Carpaccio de peus de porc amb bolets escabetxats i salsa miso, i galera amb tempura...sorprenent! 



Arròs a la cassola amb carxofes i galera...boníssim!!



Mar i muntanya de lluç de palangre, amb fesols del ganxet i galeres..deliciòs! 



I de postres: Panacota de vainilla, pinya saltada, cereals caramel·litzats i gelat, una mescla de textures i gustos exquisida! I els petit-four per acompanyar el cafè. 



Jornades com aquestes ens permeten conèixer restaurants nous i descobrir les seves propostes gastronòmiques, alhora que potenciar productes nostres, alguns com la galera, pocs valorats per la majoria. Així que si voleu conèixer totes les propostes dels restaurants que participen a Les 12es. Jornades de la Galera de Cambrils podeu fer-ho aquí.

I, després, el relleu l’agafen els pobles de les Terres de l’Ebre, que del 12 de febrer fins al 6 de març, també celebren les 3es. JornadesGastronòmiques de la Galera, poden degustar les propostes de diversos restaurants de L’Ampolla, Alcanar, L’Ametlla de Mar i Sant Carles de la Ràpita. Aquí en teniu tot els restaurants i menús.


Així que...primer galera a Cambrils i després...cap al Delta!  

_____________________________________________
Pots seguir L'Aparador de Reus a

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada