Com molts sabreu, fa una setmana que va finalitzar la segona edició de la nostra ruta de tapes
particular, la Gantxet Pintxo, però encara restem a l’espera de saber quins
seran els 41 locals finalistes – o més - que ens delectaran amb les seves
propostes, a l’edició del pròxim novembre.
La premsa d’arreu
de la província ja l’ha qualificat com un èxit total: Més de 210.000 pintxos
servits en 17 dies, qualitat de les
propostes i bona atenció als clients, altíssim nivell de participants,
objectius aconseguits i superats. La veritat és que puntuar les 3 racions de cada butlleta del 1
al 3 resultava força complicat, tot i que en conec més d’un que encara no havia
entès la metodologia de la puntuació, i que va adjudicar la mateixa puntuació a
les tres tapes, que hi farem...
Però que divertit
que és gaudir de la Ganxet Pintxo! Una experiència curiosa, frenètica i, una
mica perillosa al mateix temps. Perquè la filosofia està bé: anar a fer unes
birretes amb els amics i picar alguna cosa, en aquest cas un ganxet pinxo, però
que molts, i aquí m’incloc, ho vivim al revés, anem a fer el pinxo, i de rebot
embotim una cerveseta ràpidament per anar a tastar el pròxim pintxo en un altre
local, que el temps apresa, i si volem acabar una mica tips i degustar el màxim
de pinxos possibles, s’ha d’anar per feina! Aquesta dinàmica té el seu perill,
perill de tornar a casa fent esses i despertar-te l’endemà amb un bon mal de
cap...
En aquesta edició
he pogut entrar a degustar la proposta de L’Arrels! cosa que em va ser
impossible en la passada edició, i la
del Tupí, on encara els hi quedaven existències. Tot un èxit! A més, la ruta
ens serveix com excusa per quedar amb els amics que fa temps que no veus,
sortir amb els companys d’anglès després d’una classe, conèixer locals en els
que encara no havies tingut l’oportunitat d’anar-hi anteriorment, o invitar a
algun amic de fora a que vingui a viure la nostra festa, i gaudeixi de l’oferta
gastronòmica dels nostres locals! Que bonic que és gaudir de l’ambient que es
crea pels carrers i locals de la ciutat durant tots els dies de la setmana, i
sortir de la rutina del dia a dia.
Jo crec que vaig
fer un bon paper... Quants pinxos vareu endrapar vosaltres?
Aquests són
alguns dels pinxos que vaig assaborir...
|
Niu de coca de l'Arrels. Bo, original i de la terra |
|
Cruixent de tonyina i formatge grana padana. Més que una tapa, un plat! Boníssim! |
|
Stick tàrtar de salmó del Candil. La meva debilitat!!! |
|
Canelone de crep de Capuccino. Tota una sorpresa! |
|
Milfulles de cua de bou amb vermut de Reus del Cícol. Molt bo i elaborat |
|
Esqueixada del Déu n'hi do |
|
L'Aneget, el pintxo de la Ganxet Pintxo del Tubo |
|
Calçotada del Tupí. Una presentació molt original |
|
Broqueta de llagostí de Ciutat Gaudí |
|
Tapa Gata Maria. Sensacionals mescla de sabors |
|
Calçotada de Quaresma a Tastets de Reus. El protagonista de la Gantxet Pintxo, el calçot, acompanyat d'una finíssima i deliciosa brandada de bacallà |
Enllaços d’interès:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada