divendres, 23 de març del 2018

La Canastreta de la Mar


Per fi comparteixo amb vosaltres les nostres creacions de canastreta i complements tèxtils que li vam fer àvies, tietes i jo mateixa per la Mar. Així com també aprofito per deixar-vos apuntat bona part d’allò que necessita un recent nascut els primers mesos de vida que segur que a les mares primerenques, que heu de tenir el vostre nadó de cara el bon temps, us anirà bé, perquè ho feu vosaltres o, ho perquè ho compreu fet.
Quan vaig saber que esperàvem la Mar, vaig posar-me mans a la feina, aprofitant les classes de costura creativa de Dit i fet i la gran ajuda de la profe, la Silvia, per a fer-li tot el que necessitaria. 9 mesos de feina, i no només jo, sinó totes les àvies i les tietes! Tothom a fer coses per la Mar! 


Per fer totes les cosetes de la Mar vaig escollir una roba de cotó amb estampat de floretes en rosa vinatge. Un estampat que m’anava molt bé per l’habitació que vam decorar inspirant-nos amb Alicia al País de les Meravelles. Aquesta roba, la vam anar combinat principalment amb teixit el blanc de piqué ja que la Mar va néixer de cara el bon temps així que els teixits escollits eren més aviat fresquetes i, ens vam estalviar mantes, sacs i bressadores (arrullos) gruixuts.

Són moltes les coses que pots fer per un nadó, algunes molt necessàries, d’altres menys i d’altres opcionals. Jo vaig voler fer la gran part de les coses amb la mateixa tela, perquè ho tingues tot igual: des de la roba del moisès i del bressol, passant per robeta, bosses i complements, fins als botonets de decoració de les cortines.


Començo doncs pel que considero les dos “joies de la corona”: els dos projectes que requerien més tècnica i dedicació: el primer, fet per una de les tietes, el cobrellit i els protectors del bressol seguint el disseny de la Francesca Ogliari de l’Alicia al País de les Meravelles. Estareu d’acord amb mi que no té preu!



La segona “joia” ´és la roba del forro del moisés tallat per la Silvia de Dit i fet i confeccionat per una de les àvies feta amb roba de piqué blanc, punta de brodat suïs i detalls amb la tela de cotó de floretes. A més, també li va fer la robeta de llit a conjunt, el coixí antigir personalitzat amb el nom i una bosseta penjada a la part de l'estructura. 


Seguim amb les cosetes per a Viatges i sortides: la bossa per a l’hospital que desprès m’ha servit per posar la seva robeta i les seves cosetes per a les sortides i caps de setmana fora, les bosses de les mudes de l’hospital amb aplicació i amb el nom brodat a mà per l'àvia, que desprès em serveixen per posar-hi la muda de recanvi quan sortim i els necessers: per a ella amb piqué i la roba estampada i amb el nom aplicat, i per a mi, amb tons aiguamarina i estampat amb rellotges (seguint amb la temàtica d’Alicia al País de les Meravelles) i la bosseta per als bolquers, molt pràctica i útil feta amb roba de cotó per fora i plastificada per dins.



Per a ella: el seu portadocuments, per tenir les targetes sanitàries, el llibre de salut i papeleo vari; un vestidet amb la calceta de conjunt i 4 bodies amb l’aplicació d’un motiu (inspirat també amb l’Alicia), un pitet, una tovalloleta per les babetes i una altra per al rotet fet per l’àvia i una cinta pel xumet amb una bosseta per guardar-los i, l’anella del tovalló amb la seva inicial.  




Per a l’habitació: La funda per al canviador, una cistelleta, el mòbil per al bressol, les banderoles amb el seu nom, un conillet per penjar als poms i diferents complements com els cors per penjar del tiradors o de cistelletes o els botonets forrats de les cortines. I una de les coses que més m’agrada són els coixinets en forma de maduixa de la Tilda i el conjunt de llençolets per al bressol fets per una altra tieta també inspirats amb l’Alicia al País de les Meravelles.




Com veieu no li fa falta de res, i tot, ben conjuntat! 

Segueix-me a

instagramfacebooklovin

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada