diumenge, 4 de març del 2012

Un be ros amb potes negres!!!


Al primer número de NW La Revista de Reus del passat gener, vaig escriure un reportatge sobre una botiga que fa poc ha obert les seves portes a la nostra ciutat, una botiga innovadora i especialitzada en productes de la nostra terra, productes catalans. A través del reportatge vaig poder conèixer el nou local i la seva oferta. Una oferta molt interessant i, tot i que alguns dels productes que comercialitzen també els podem trobar en altres comerços de la ciutat, d’altres són exclusius i molt selectes. Si heu llegit el reportatge ja sabeu de què us parlo, però per aquells que no hàgiu tingut la oportunitat, sabeu que a El Portal de Catalunya pots trobar més de 600 referències de productes catalans, molts dels quals només es podem trobar adreçant-nos  directament al fabricant i ara, més còmodament, al carrer La Font, número 13 de Reus, on s’ubica El Portal de Catalunya. Allí també podeu degustar els productes i participar en degustacions organitzades, com per exemple la de Artcava de Masia Can Batlle, que tindrà lloc el pròxim divendres 9 de març.

Quan vaig acudir a la botiga amb l’objectiu de conèixer-la més a fons sabia d’entrada, que no podria marxar amb les mans buides, i així va ser. Em vaig emportar amb mi, un producte curiós en essència, i deliciós en gust: Un be ros amb potes negres!!!. Per ser més exactes, un vi, un vi d’aparença blanc però amb gust a negre elaborat per un col·lectiu professional anomenat 10sentits, i que fa referència a les persones implicades en el projecte, un projecte que té com a propòsits: crear lliurement, gaudir creant, aprendre creant, transmetre il·lusió i passió pel món del vi, potenciar la figura del enòleg com autor intel·lectual dels vins, impulsar les causes perdudes, renovar idees, sumar sinèrgies, aportar les experiències personals en el món enològic i fer terrer com expressió de la cultura lligada a la terra.
Un be ros amb potes negres té la seva antítesis, Un be negre amb potes rosses, que també trobem a El Portal de Catalunya. Els dos són vins amb un coupage de 100% garnatxa (negra de l’Empordà i blanca de la Terra Alta) que troben el punt de maduració òptim per extreure’n un vi  blanc a partir d’un de negre i a l’inrevés, un vi negre a partir d’un de blanc.  Curiós i deliciós alhora, quan l’estàs degustant se’t presenta un conflicte simpàtic i no deixes de buscar-li el gust de vi blanc a un vi que en efecte és negre.
Ara em queda pendent tornar a fer una visita a El Portal de Catalunya per descobrir altres queviures i provar Un be negre amb potes roses, serà realment un vi blanc?  




Enllaços d’interès:
Pàgina facebook El Porta del Catalunya
Twitter: @elportaldecatalunya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada