Al primer número
de NW La Revista de Reus del
passat gener, vaig escriure un reportatge sobre una botiga que fa poc ha obert
les seves portes a la nostra ciutat, una botiga innovadora i especialitzada en
productes de la nostra terra, productes catalans. A través del reportatge vaig
poder conèixer el nou local i la seva oferta. Una oferta molt interessant i,
tot i que alguns dels productes que comercialitzen també els podem trobar en
altres comerços de la ciutat, d’altres són exclusius i molt selectes. Si heu
llegit el reportatge ja sabeu de què us parlo, però per aquells que no hàgiu tingut la oportunitat, sabeu que a El
Portal de Catalunya pots trobar més de 600 referències de productes
catalans, molts dels quals només es podem trobar adreçant-nos directament al fabricant i ara, més còmodament,
al carrer La Font, número 13 de Reus, on s’ubica El Portal de Catalunya. Allí
també podeu degustar els productes i participar en degustacions organitzades,
com per exemple la de Artcava de Masia
Can Batlle, que tindrà lloc el pròxim divendres 9 de març.
Quan vaig acudir
a la botiga amb l’objectiu de conèixer-la més a fons sabia d’entrada, que no
podria marxar amb les mans buides, i així va ser. Em vaig emportar amb mi, un
producte curiós en essència, i deliciós en gust: Un be ros amb potes negres!!!. Per ser més exactes, un vi, un vi d’aparença
blanc però amb gust a negre elaborat per un col·lectiu professional anomenat 10sentits, i que fa referència a les
persones implicades en el projecte, un projecte que té com a propòsits: crear
lliurement, gaudir creant, aprendre creant, transmetre il·lusió i passió pel
món del vi, potenciar la figura del enòleg com autor intel·lectual dels vins,
impulsar les causes perdudes, renovar idees, sumar sinèrgies, aportar les
experiències personals en el món enològic i fer terrer com expressió de la
cultura lligada a la terra.
Un be ros amb
potes negres té la seva antítesis, Un be negre amb potes rosses, que també
trobem a El Portal de Catalunya. Els dos són vins amb un coupage de 100% garnatxa
(negra de l’Empordà i blanca de la Terra Alta) que troben el punt de maduració
òptim per extreure’n un vi blanc a
partir d’un de negre i a l’inrevés, un vi negre a partir d’un de blanc. Curiós i deliciós alhora, quan l’estàs
degustant se’t presenta un conflicte simpàtic i no deixes de buscar-li el gust
de vi blanc a un vi que en efecte és negre.
Ara em queda pendent tornar a fer una visita a El Portal de Catalunya per descobrir altres queviures i provar Un be negre amb potes roses, serà realment un vi blanc?
Ara em queda pendent tornar a fer una visita a El Portal de Catalunya per descobrir altres queviures i provar Un be negre amb potes roses, serà realment un vi blanc?
Enllaços d’interès:
Pàgina facebook El Porta del Catalunya
Twitter:
@elportaldecatalunya
Fitxa de Tast: “Un be ros amb potes
negres!!!”
Fitxa de Tast: “Un be negre amb
potes rosses!!!”
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada