dimecres, 22 de febrer del 2012

Salut dins una carmanyola


Avui no parlarem de compres, bé però si d’una cosa que fa més fàcil la compra setmanal. Fa uns dies vaig assistir a un taller teòric i pràctic per a tenir més recursos quan mengem fora de casa: Dinar Saludable de Carmanyola organitzat pel Casal Jove de Reus i impartit per la dietista-nutricionista Rosa Baró Vilà.

Dinar Saludable de Carmanyola forma part de les activitats proposades pel Casal Jove de la nostra ciutat per aquest trimestre entre les quals també ofereixen tallers de dansa, teatre, ioga, i si us agrada la cuina els pròxims 8 i 15 de març podeu descobrir els secrets dels plats més típics de la cuina marroquina.
Pel que fa al taller al que vaig assistir, va ser molt interessant, distret i alhora divertit.
Primer vam fer una estona de teòrica, vam poder extreure pautes sobre com portar una dieta saludable, descobrir algunes curiositats i algun que altre truquet per omplir la carmanyola i fer-nos la vida i més fàcil i agradable. Un detall important, i que molt sovint descuidem els que mengem fora de casa és l’estètica, i com va explicar la Rosa, mengem per la vista, així doncs l’aspecte és una cosa que hem de cuidar.
Després vam passar a la pràctica: primer elaborant entre tots una setmana tipus per portar una dieta saludable i equilibrada durant els 5 dies laborables. Planificar-nos el que anirem menjant durant la setmana, ens beneficia tan per menjar bé i de forma equilibrada, com per fer la compra, sabem el què hem de comprar, estalviem i no perdem tant de temps.
Després, ens vam posar mans a la massa i vam elaborar entre tots dues receptes ben complertes i delicioses, que un cop enllestides vam poder degustar: boníssima la vinagreta de mostassa i molt curiós l’ou al microones. Tot boníssim... i saludable!
Podeu seguir els consells de la Rosa Baró a través del seu bloc: Rosa Baró Vilà Dietista-NutricionistaReus, i també us ofereix el seu assessorament personalitzat per aprimar-vos, engreixar-vos o simplement portar una dieta sana, a la seva consulta al Carrer Sant Joan, 40, xamfrà amb la Plaça de les Oques.
Ah! I justament avui ales 18h ofereix una conferència sobre Alimentació Saludable, amb relació al càncer de mama a la Sala Costa Daurada (Centre Cívic), organitzat per l’Associació Oncològica Dr. Amadeu Pelegrí de Salou. 







També podeu seguir la Rosa Baró a través de Twitter @rosabarodiet i a través de la seva pàgina a Facebook 


2 comentaris:

  1. Què interessant! Però alguna informació més de les propostes al tupper? què vau cuinar?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vam preparar dos menus: Amanida de fulles verdes amb llenties i ou i iogurt amb fruita seca i mel i pastís de patata, verdures i pernil i de postres rodes de taronja amb canyella. Tot boníssim i molt fàcil de preparar!

      Elimina