dimecres, 12 de desembre del 2012

Un tastet al Tastets

Ja trigava en escriure una entrada dedicada a aquest bar restaurant amb terrassa situat a la Plaça d’Enric Yzaguirre, al capdamunt del C. Del Carme, a la zona dels ExCèntrics. Vaig descobrir aquest local propietat d'un jove matrimoni, l’Ester Mónico i l’Eduard Rovira, en la primera edició de la Ganxet Pintxo, pocs dies després de la seva obertura. Seria un dels llocs per deixar-s’hi caure de tant en tant, ja sigui per fer un vermut a la terrassa, un pica-pica o un bon sopar a base taules d'embotits, mini-fondues o de les seves tapes. Un local de colors clars i lluminós, amb tauletes i tamborets de fusta, sense ostentositats, senzill i agradable. Un lloc on és fàcil sentir-s’hi a gust.
De ben segur que coneixeu aquest establiment que ha guanyat popularitat en bona part, gràcies a la seva aposta per aquesta beguda tan típica de Reus, el  vermut: podem arribar a degustar-ne una vintena de diferents a més d'assaborir lo en alguns dels seus plats. La carta àmplia, amb una oferta basada principalment en tapes aparentment comuns però totes amb un toc d'originalitat  elaborades amb productes de la terra, de qualitat i ben elaborats. Potser l’únic bar de tapes de la ciutat on no podem trobar a la seva carta les típiques “braves” però que si que ens ofereixen una bona i més sana alternativa, unes patates diferents i molt recomanables: Les papas arrugás.
Avui us parlaré d'un nit de divendres, una d'aquelles nits que no tens ganes de cuinar i et dius: Podríem anar a fer uns tastets, no? El local ple, només una única tauleta lliure ens estava esperant i arribava el moment de decidir-nos quines tapes degustaríem aquella nit. Aquesta va ser la nostra elecció:
Una tapa de pernil salat amb favetes i foie. Una mescla de gustos senzilla però molt ben trobada, que va volar abans de que pogués fer la fotografia... Natural i deliciosa!
Una tapa de Mandonguilles que em van deixar sense paraules i sense pa, perquè la salseta estava increïble!  Em permeto qualificar aquest plat com un dels plats estrella del local. Em va encantar! Quina cosa més bona! Si aneu al Tastets recordeu demanar-ne, als poc amants de les mandonguilles també, us asseguro que canviareu d'opinió!


Després, una cassoleta de pebrots del piquillo farcits de lluç i gambes, boníssim! 


Una taula de secallona d’Organyà amb pa amb tomàquet i un plat generós de llonganissa amb samfaina dolça. 



I per marinar tots aquests tastets vam escollir El Gos, de Clos Gos, D.O Montsant, un vi de criança curta elaborat amb garnatxa, carinyena i syrah. Un vi afruitat i fàcil de beure. 


Ens varem guardar un raconet per les postres, la feina va venir alhora de triar entre tot aquell assortiment: coulant, pastís de formatge, sorbet de gintònic, iogurt natural amb mel i nous, etc, etc. Finalment ens varem decidir pels dos últims: el sorbet i el iogurt, la meva nova addicció a la mel va poder més que qualsevol altre cosa. Una bona tria! Uns postres deliciosos per acabar un molt bon àpat.



Us recomano seguir Tastets de Reus a través de la seva pàgina a Facebook i el seu perfil de Twitter per no perdre-us les seves propostes, ofertes i novetats!

______________________________________________________

Ara pots seguir L'Aparador de Reus per Facebook i Bloglovin'







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada