diumenge, 24 de juliol del 2011

El Bar Iris serveix les últimes taules

Encara puc recordar quan acompanyava la meva avia a comprar el pa i ens aturàvem a la porta de darrera que dona accés a la cuina. Aquella cuina petiteta replena d’olles i cassoles fen xup-xup i la tieta Lola davant dels fogons se’m acostava i m’omplia de petons. Allí passàvem una estona tot fent la xerrada mentre els Jaumes entraven i sortien tot servint taules i fent cafès. Actualment qui feineja per la cuina és l’Olga que moltes tardes la trobes a la porta del bar xerrant ara amb l’un ara amb l’altre.  
El Bar Iris és un lloc entranyable, nostàlgic, acollidor d’abans i d’ara, situat al cor de la ciutat, al Carrer del Vent. El local ha sabut mantenir la clientela de tota la vida: aquells que queden per fer la partideta, els del cigaló després de dinar, els amics que queden per fer un bon esmorzar abans d’anar a pescar, els del partir del Barça pel plus. Qui no coneix el Bar Iris? Les seves croquetes, els esmorzars acompanyats del xut de Cala Poy i les avellanes, els acudits i les bromes del Jaume “fill” i l’adeu! Fent un gest amb la mà quan passes per davant del bar.  
Les cadires i les taules baixetes i els tamborets de colors elements típics i tòpics dels més de 40 anys del bar. Les parets han anat canviat de color però el mobiliari sempre ha estat el mateix.
Després de tot aquest temps, el Bar Iris tanca les seves portes de forma definitiva i el que ens alegre a tots és que no ho fa mogut per la malaurada crisis sinó per jubilació, per viure millor i gaudir de la vida. El Bar Iris, la Lola, els Jaumes i l’Olga s’acomiaden amb tota la seva clientela, amics i veïns, abans de tancar definitivament, el dia 30 de juliol al vespre. Ens veiem allí!




Premsa:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada